„Donează sânge! Fii erou!”

nov. 3rd, 2016 in sectiunea Local, National, Alte stiri.

Știați că în România doar 1,7% din populație donează sânge? Zilnic este nevoie de 1000 litri de sânge în țara noastră. 450 ml de sânge donat salvează 3 vieți.  Nevoia este constantă! Recunoștința este instantă!

Donează sânge! Fii erou! este un eveniment organizat bianual la nivel național de către asociațiile studenților la medicină și își propune să combată deficitul de sânge și produse de sânge din unitățile spitalicești din România prin organizarea unei colecte extinse de sânge și prin susținerea unei puternice campanii de informare și responsabilizare socială.

Societatea Studenților în Medicină din București (SSMB), în parteneriat cu Institutul Național de Hematologie Transfuzională București (INHT) desfășoară în perioda 7-11 noiembrie 2016 în Holul de Onoare al Palatului Facultății de Medicină Carol Davila București  (bd. Eroilor Sanitari nr.8), o nouă ediție a acestei campanii. În cadrul fiecărei ediții, cu ajutorul a peste 100 de voluntari, reușim să colectăm circa 500 de unități de sânge utilizate ulterior în aproape 150 de intervenții medicale.

Campania de sensibilizare cu privire la actul nobil al donării de sânge și recoltarea propriu-zisă se desfășoară în acest an sinergic în toate centrele membre ale Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) și anume în București, Cluj-Napoca, Iași, Brașov, Sibiu, Timișoara, Oradea, Târgu-Mureș și Craiova.

Micile gesturi contribuie la marile minuni. Pentru că nu toți supereroii au nevoie de costume speciale și pentru că nu trebuie să fii medic pentru a salva o viață. Dăruiește speranță, oferă-i o șansă celui de lângă tine. Avem viață în sânge!

Pagina oficială:  https://www.facebook.com/doneazasangefiierou/

Link eveniment: https://www.facebook.com/events/531414057054679/

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal