Gradinita cu “soimi patrioti” a Spitalului 9

iul. 30th, 2010 in sectiunea Alte stiri.

Inaugurarea lucrarilor la Complexul Hidroenergetic de la Cosmesti – Marasesti, aflat pe raul Siret, in imediata apropiere a satului spulberat acum cinci ani, Cosmesti Vale a avut loc ieri 29 iulie 2010, incepand cu orele 17:00. La eveniment a fost prezent si ministrul Economiei, Adriean Videanu, care a declarat ca scopul acestei investitii este producerea de energie electrica si apararea impotriva inundatiilor. Amenajarea hidroenergetica Cosmesti intregeste salba de hidrocentrale a Siretului, situata intre hidrocentralele Calimanesti, aproximativ 15 km in amonte si Movileni, 10 km in aval, are o valoare de aproape 770 de milioane de lei, banii provenind de la Ministerul Economiei. Termenul de finalizare a lucrarilor este de 60 de luni.
Pentru ca santierul este destul de mare, iar “excavatoarele” politicii romanesti au facut ENDURO pentru cateva secunde de publicitate gratuita va vom prezenta pe scurt secvente demne de Cascadorii rasului:

Marian Oprisan – ”Perversilooor”
Inegalabilul, extraordinarul, pana la urma, irefutabilul politic Marian Oprisan, pe care-l prindea mai mult postura de golan de santier care vinde blugi pe la baraci decat cea de presedinte de CJ si-a facut intrarea in careul papagalilor, scuze, portocalilor, Videanu, Toader, Paun si Trasculescu cu apelativul: ”Perversilooor… credeati ca n-o sa fiiiu aici?!” :ntr-adevar a fost si a si punctat. Intr-o eschiva de cot drept si ajutat de palma stanga Oprisan s-a propulsat prin multime, exact in fata camerelor, si-a asezat gulerul camasii printr-o rotire specifica de gat si a turnat: ”Domnule ministru…. permiteti-mi sa inmanez domnului director de santier autorizatia de constructie”, dupa care a revenit in tromba la propriile interese… ”Va propun eu ceva. Am mai cerut pana acum sprijin de la Guvern si am primit raspuns ca nu se poate. Dati-ne sprijin sa amenajam zone de agrement pe luciul de apa la lacurile de acumulare pe care le avem in judet”

Mircea Toader – ”Cosmesti, … fata morgana”
Plangea saracu’ – asa s-ar putea explica in doua cuvinte starea deputatului de Tecuci, Toader. Mircea Toader. Desi inconjurat de prieteni, colegi, primari PD-L, bucuria momentului inaugurarii, zambete, pupaturi… deputatul era trist. Si-a adus aminte ca a patra comuna a colegiului lui, Cosmesti, nu e a lui. Nu a fost si nici nu va fi! De ce?! Nu stim sa explicam, dar stim sa exemplificam… de la bataia cu steaguri rosii in cap pana la procentele dezastruoase ale fiecarei runde de alegeri. Asadar tindem sa credem ca nu va fi niciodata stafful lui, chiar daca pentru asta e in stare de orice, dupa cum spunea si dansul… ”peste noapte sa aprobam un Decret prin care satul Furceni sa treaca in administrarea comunei Movileni” Misto, nu?! Daaa… E super! Si posibil cand ai ”destoinici” ca Mioara Machedon – PRESEDINTA PD-L COSMESTI, aceasta ”lovitura cumulativa” care se lipeste ca limba pe chiloti, exact in curtea Oficiului Prefectural Tecuci si o armata de jurnalisti compusa din unicul general Pohrib si o biata licenta de radio, furata din Targul Bujor. Toader stiee!

Prietenia constructorilor
Trecand la NEXT LEVEL al politicii locale, senatori, surprinderea vine impreuna! Senatorul Chirvasuta a venit insotit de fostul deputat Petrea, sau fostul deputat Petrea a venit insotit de senatorul Chirvasuta. Tot aia! Si felicitari lor pentru ca domeniul din care provin e cel a constructiilor, un domeniu unde e constructiv sa fii prieten chiar si dupa o campanie de adversar, demolarile ramanand in slujba partidelor.

Eroul necunoscut
De departe eroul acestui santier este domnul din imagine. El face ce stie cel mai bine. Baraje. L-am mai vazut in 2005, la Movileni. Trasa ferm sarcini prompte. Eficiente. Pe seama lor se ridicau din Siretul involburat dragline uriase, macarale ale caror brate abia se distingeau la nivelul inundatiilor. Sincer m-a impresionat taria lui de caracter din acele momente si am pus asta doar pe seama profesionalismului ce-l stapaneste. Ieri l-am vazut din nou. Era mandru ca pune primul cancioc de mortar, pana sa vina autoritatile. Valeriu CAPRARU

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal