Întâlnirea preşedintelui CJ Galaţi, Eugen Chebac cu ambasadorul Lituaniei, Excelenţa Sa, Vladimir Jarmolenko

sept. 29th, 2011 in sectiunea Alte stiri.

Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac, a avut astăzi o întâlnire protocolară cu ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al Lituaniei la Bucureşti, Excelenţa Sa Vladimir Jarmolenko.
Întâlnirea a avut loc înaintea deschiderii, în cadrul Muzeului de Istorie, a expoziţiei de documente istorice şi diplomatice „20 de ani de la restabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Lituania”.
„Mă bucură prezenţa domnului ambasador Vladimir Jarmolenko la Galaţi, devenit în aceşti ani un pol cultural important al Euroregiunii Dunărea de Jos şi ţin să felicit conducerea Muzeului de Istorie pentru iniţiativa avută de a deschide o astfel de expoziţie la Galaţi. Sunt sigur că relaţiile pe linia promovării culturale dintre România şi Lituania vor avea de câştigat începând de astăzi, expoziţia deschisă la Galaţi fiind unul dintre paşii îndrăzneţi făcuţi pentru a întări legăturile dintre cele două ţări”, a precizat preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac.
Excelenţa Sa Vladimir Jarmole, este primul ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Lituaniei la Bucureşti şi s-a arătat interesat de acţiunile întreprinse de judeţul Galaţi în cadrul Euroregiunii „Dunărea de Jos”, apreciind astfel dechiderea de care a dat dovadă conducerea CJ Galaţi în dezvoltarea parteneriatelor culturale cu ţările vecine şi membre ale Euroregiunii.

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal