„Matca trebuie să devină un brand judeţean recunoscut în plan naţional dar şi internaţional”

apr. 19th, 2012 in sectiunea Ultimele stiri, Alte stiri.

Afirmaţia aparţine preşedintelui Consiliului Judeţean Galaţi, Eugen Chebac, care a fost astăzi prezent la întâlnirea legumicultorilor din localitatea Matca împreună cu ministrul Agriculturii, Stelian Fuia.
Problemele de actualitate ale celor care îşi desfăşoară activitatea în acest bazin legumicol au fost expuse în faţa autorităţilor de către reprezentanţii producătorilor, multe dintre aspectele ridicare referindu-se la ajutorul acordat de Guvern celor care au avut de suferit după căderile masive de zăpadă şi din cauza gerulului din acest an.
Preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac, a explicat că eforturile Consiliului se concentrează în principal pe realizarea unei infrastructuri adecvate pentru ca producătorii să-şi poată desface, depozita şi transporta marfa în condiţii optime.


„Problema legată de infrastructura rutieră este în mare măsură rezolvată, urmează să reluăm discuţia pe problema realizării în zona centurii Tecuciului a parcului agroindustrial. Trebuie să punem accent pe acest parteneriat viabil între administraţie şi sectorul privat, pe care dumneavoastră îl reprezentaţi foarte bine aici. Acum, pentru 2013 – 2020, în cadrul programelor transfrontaliere avem linii de finanţare pentru parcuri agroindustriale şi depozite frigorifice pentru păstrarea legumelor. Sunt fonduri pe care trebuie să le accesăm şi cred că având continuitate în programul de dezvoltare echilibrată şi durabilă a judeţului o să reuşim să realizăm acest deziderat şi să creştem renumele comunei Matca”, a precizat preşedintele CJ Galaţi, Eugen Chebac.
În discuţiile purtate cu producătorii din Matca, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Eugen Chebac, a precizat că trebuie ca această zonă legumicolă trebuie să-şi recapete valoarea avută şi să devină un brand judeţean recunoscut atât la nivel naţional, dar mai ales pe plan internaţional.

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal