Viitorii ofiţeri jandarmi în practică la Jandarmeria Galaţi

iul. 24th, 2017 in sectiunea Alte stiri.

            În perioada 24 iulie – 4 august, 4 studenţi din anul I de studiu ai Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, Facultatea de Jandarmi se vor afla în stagiu de practică la Jandarmeria Galaţi.

             Au considerat că o carieră în Jandarmerie se pliază perfect pe ambiţiile şi idealurile lor, că purtarea uniformei de jandarm impune onoare şi respect. Sunt tineri, ambiţioşi şi dornici să înveţe din tainele meseriei de jandarm, ei sunt: student Ailoaie Maria Georgiana, student Procop Mihai,  student Ilie Alexandru şi student Mănăilescu Bogdan – Cristian.

            Ce i-a determinat să aleagă cariera de jandarm şi cum au fost ei motivaţi să urmeze cursurile Academiei de Poliţie, sunt întrebări la care cei patru tineri studenţi ne-au răspuns astăzi, în momentul în care s-au prezentat în faţa comandantului unităţii.

            Maria – Georgiana:Am vârsta de 22 de ani, sunt din Focşani şi încă din liceu am dorit să port uniformă. Am susţinut doi ani la rând, în 2014 şi 2015, examen la Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimu Mureşan” Cluj Napoca datorită perspectivelor oferite de carieră dar şi de oraşul Cluj Napoca. În ambele situaţii am eşuat, însă, acest lucru nu m-a dezamăgit ci m-a ambiţionat. După al doilea examen picat am gândit că divinitatea nu mă doreşte poliţist, ci jandarm, iar în 2016, după o pregătire intensă,  am fost admisă la Facultatea de Jandarmi din cadrul Academiei de Poliţie şi nu am regretat niciun moment. Respectul şi onoarea de a purta uniforma militară a primat în noua mea alegere. Nu m-am temut să vin într-o lume unde bărbaţii sunt predominanţi, unde condiţiile desfăşurării misiunii sunt mai vitrege decât în poliţie, ci am considerat că o femeie poate face faţă tuturor provocărilor impuse de rigorile militare. Îmi doresc ca din acest stagiu de practică să învăţ cât mai multe secrete, astfel încât, să mă pot întoarce la Academie mult mai pregătită şi conştientă de menirea pe care o am.

            Mihai:Sunt din Galaţi, am 22 de ani, sunt absolvent al Colegiului Economic „Virgil Madgearu” şi sunt la al doilea stagiu de practică în unitatea din Galaţi, după cel din iarnă. Cariera de jandarm am ales-o după ce am urmărit pe tot parcursul liceului pagina de facebook a Jandarmeriei Galaţi şi după ce i-am văzut la misiuni. Atunci am conştientizat că aceasta este cariera pe care mi-o doresc. Important în toată această evoluţie a fost şi suportul familiei, care m-a încurajat şi susţinut permanent.

             Alexandru:Şi eu sunt din Galaţi, am 25 de ani şi sunt absolvent al Liceului Teoretic „Dunărea”. Pentru mine haina militară şi privaţiunile impuse de serviciul militar nu au un secret. Am încercat să urmez tradiţia militară a familiei, tatăl meu fiind subofiţer în cadrul Batalionului 284 Tancuri. De ce în loc de tancuri, jandarmeria? Ei bine, tocmai pentru că Jandarmeria este o armă care se remarcă printre celelalte arme, o instituţie cu o tradiţie bogată şi cel mai important, respectată de cetăţeni, iar eu asta îmi doresc,să servesc Patria şi cetăţeanul.”                     

            Bogdan – Cristian:Am 22 de ani şi la fel ca ceilalţi doi colegi studenţi şi eu sunt din Galaţi, absolvent al Colegiul Naţional „Al. I. Cuza”. Încă din liceu am ştiut că vreau să devin jandarm. Motivul a fost dat de mândria cu care aceşti oameni poartă uniforma, respectul care le este acordat de către cetăţeni şi faptul că jandarmii sunt mereu acolo unde societatea îi cheamă. Chiar dacă uneori sunt blamaţi.

Timp de două săptămâni, studenţii vor desfăşura activităţile specifice planului de practică în cadrul structurilor de ordine publică. Astfel, viitorii jandarmi au fost repartizaţi tutorilor profesionali, ofiţeri care îi vor învăţa adevărata muncă de jandarmerie pentru a completa noţiunile teoretice deprinse în şcoală cu noţiuni practice şi utile meseriei pe care şi-au ales-o. De asemenea, tutorii profesionali îi vor evalua la sfârşitul stagiului de practică, punctând modul de implicare şi dorinţa de a învăţa.

Ne bucurăm că tinerii studenţi au ales arma jandarmerie şi că noi, jandarmii gălăţeni am contribuit puţin la motivarea lor şi la alegerea carierei de jandarm.

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

J A N D A R M E R I A        R O M Â N Ă

Inspectoratul de Jandarmi Județean Galați

Compartimentul Informare, Relații Publice și cu Publicul

 

student Procop Mihai, student Ailoaie Maria Georgiana, student Ilie Alexandru, student Mănăilescu Bogdan Cristian (Foto: Arhiva I.J.J. Galaţi)

 

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal