Smart TV, noua modă în materie de televizoare!

iul. 31st, 2012 in sectiunea IT&TECH.

Cotidianul german Bild a publicat recent un material despre Smart TV, spunând că acesta este gadgetul anului 2012. Televizorul inteligent este disponibil și pe piața din România fiind practic nu un simplu ecran la care putem urmări programele tv preferate, ci un aparat multimedia cu care putem naviga pe internet și nu numai.

Conform statisticilor, aproximatimv 15% dintre televizoare vândute până acum anul acesta au fost Smart Tv-uri. Popularitatea lor crește de la o zi la alta, cei care le achiziționează declarându-se foarte mulțumiți de funcțiile acestui gadget. Practic, pasionații de tehnologie regăsesc într-un smart tv aparatul ideal. Pe lângă funcția de bază, cea de televizor, un smart tv oferă o calitate superioară a imaginii redate, atât 2D, cât și 3D, dar și acces la internet ori posibilitatea de a instala jocuri și de a le juca.

Televizorul inteligent este dotat cu memorie internă, browser propriu pentru navigarea pe internet și, în funcție de producător (Samsung, Philips, LG sau Panasonic ), diverse aplicații precum cele disponibile pe telefoanele de ultimă generație. Astfel, putem sta pe chat sau pe Facebook și din fața televizorului, ajutându-ne de o telecomandă inteligentă pentru a naviga prin meniu sau pentru a tasta, putem interacționa cu ajutorul web-camului cu alte persoane sau putem închiria și viziona filme în format 3D, direct de pe internet. Un astfel de gadget costă în România între 2.000 și 11.000 de lei, în funcție de producător, funcții sau mărimea display-ului.

Sursa: Libertatea

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal