„Mami, tati, vreau la grădiniță! ”

iul. 31st, 2012 in sectiunea Local.

”E vară, e vacanṭă! E timpul pentru plimbări, excursii, jocuri. Cine se mai gândeşte acum la şcoală? Toṭi se bucură că au scăpat de teme, lucrări, teste, examene. Aceste sentimente sunt specifice tuturor şcolarilor. Dar dacă se întâmplă să te afli într-un părculeṭ de joacă şi ai ocazia să-i asculṭi pe micuṭii de 3-5 ani, vei fi uimit să afli cât de mult îşi doresc să meargă la grădiniṭă. Acolo, în universul lor, alături de prieteni, alături de doamna educatoare, se manifestă firesc, natural, inedit. Aici, copiii găsesc un mediu prielnic de dezvoltare liberă, integrală şi armonioasă a personalităṭii potrivit ritmului propriu şi trebuinṭelor lor.

Deși toate activităṭile din grădiniṭă se desfăşoară în mod organizat după o planificare efectuată de fiecare educatoare în parte, copiii îşi doresc de fiecare dată să revină în atmosfera de poveste a grădiniṭei.

Planificarea activităṭilor educative cu preşcolarii respectă planul de învăṭământ precizat în Curriculum, care propune anumite activităṭi, numărul şi durata acestora în funcṭie de nivelul de vârstă şi tipul de program al grădiniței. Categoriile activităṭilor de învăṭare sunt împărṭite în: Activităṭi pe domenii experienṭiale, Jocuri şi activităṭi alese, Activităṭi de dezvoltare personală şi desfăşurate pe parcursul unei zile în manieră integrată sau pe discipline în funcṭie de alegerea educatoarei şi a copiilor.

Misiunea noastră, a educatoarelor, este de a forma conştiinṭe. Să-i învăṭăm pe copii să fie toleranṭi, altruişti, să se implice în viaṭa comunităṭii, să-şi respecte semenii, să se cultive mereu, să fie demni şi să-şi folosească experienṭa şi cunoştinṭele pentru devenirea sa ca om.

„Să  fiu cu ochii-n patru, mereu treaz,/ Căci mititelul care-i lângă mine mă urmează pas cu pas./ Nu-mi pot permite să apuc pe un drum gresit./ Căci iată-l, după mine vine fericit. De ochii lui iscoditori nu pot scăpa/  Face şi el ca mine, este umbra mea./  Pe urme vrea să îmi calce, afirma cu mândrie în glas/ Acest micuṭ ce mă urmează pas cu pas./  N-am cum să uit în timp ce merg/ Prin arşiṭa verii sau prin aprig ger/ Să-l fac un om întreg şi pasul să-i veghez/ Acestui mititel ce spune: „Te urmez”.” (J.C Maxwell)

Dacă optaṭi pentru o grădiniṭă cu program normal, puteṭi alege Grădinița Nr. 3, Tecuci, situată pe strada 1 Decembrie 1918, nr. 39, în vecinătatea Hotelului Tecuci. Trei cadre didactice, Radu Margareta, Mîndru Nica și Căliman Luminiṭa, înzestrate cu talent şi dăruire în arta de a modela/educa personalităṭi, îi aşteaptă pe copiii cu vârste între 3 şi 6 ani pentru a descoperi împreună tainele cunoașterii şi jocului.

„Lumea poveştilor” îşi va redeschide porṭile pe 10 septembrie 2012. Nu ezitaṭi! Luaṭi prinṭesele şi prinṭişorii de mânuṭe şi aduceṭi-i la „Palat”. Vă aşteptăm cu drag!”

Prof. Pt. Înv. Preşcolar, Căliman Luminiṭa

Grădiniṭa nr. 3, Tecuci

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal