240 de posturi oferite, dar s-au angajat doar 44 de persoane

nov. 13th, 2012 in sectiunea Local.

Doar patru absolvenţi care au participat la bursa locurilor de muncă destinată lor, care a avut loc pe 28 septembrie, au fost încadraţi în câmpul muncii, ne-a declarat directorul executiv al AJOFM Galaţi, Carmen Hanţaţuc.

„Din cei care au participat la bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi care a avut loc în septembrie, au fost angajate ulterior 44 de persoane, din care 4 sunt absolvenţi. Cei patru absolvenţi au fost angajaţi în posturile de manipulant mărfuri, ambalator, barman şi reprezentant comercial”, ne-a mai precizat Carmen Haţaţuc.

Numărul mic de absolvenţi care îşi găsesc un loc de muncă ar trebui să fie un semnal de alarmă, în condiţiile în care Galaţiul nu stă bine la capitolul locuri de muncă nou înfiinţate, oraşul suferind la capitolul investiţii. Reamintim că la bursa locurilor de muncă din septembrie au participat 19 angajatori gălăţeni, care au oferit 240 de posturi, în timp ce la Tecuci numărul angajatorilor a fost de 9, care au pus la bătaie 32 de locuri de muncă. În cazul ambelor burse, care s-au desfăşurat concomitent, cele mai multe locuri de muncă oferite au necesitat studii medii, printre acestea numărându-se cele de barman, ospătar, zidar sau dulgher.

Sursa: http://bit.ly/Sj9Ab0

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal