25 OCTOMBRIE – ”ZIUA EUROPEANĂ A JUSTIȚIEI CIVILE”

oct. 21st, 2017 in sectiunea Local, Ultimele stiri.

COMUNICAT DE PRESĂ

La data de 25 octombrie, ca în fiecare an, în întreaga Europă este sărbătorită ”Ziua Europeană a Justiției Civile”, inițiativă comună a Consiliului Europei și a Comisiei Europene, eveniment prin care justiția civilă este adusă în atenția publicului european. Semnificația acestei zile este aceea de a apropia justiția de cetățeni, de a-i ajuta pe aceștia să fie mai bine informați despre drepturile lor și modalitatea de funcționare a sistemului judiciar.

În vederea consolidării relației de încredere între cei care înfăptuiesc actul de justiție – magistrații și beneficiarii acestuia – justițiabilii, vor fi organizate, miercuri – 25 octombrie 2017, în intervalul orar 11.00 – 14.00, în incinta Judecătoriei Tecuci, din strada Costache Racoviță, nr. 28 bis, manifestări de tipul ”ușilor deschise” la care sunt invitați să participe elevi, precum și orice cetățean interesat.

Anul acesta, interesul îl reprezintă informarea publicului cu privire la modificările aduse de intrarea în vigoare a Noilor Coduri penal și de procedură penală, precum și asigurarea transparenței activității instanțelor de natură să permită cetățenilor să-și formeze o reprezentare clară a imaginii reale despre structura, organizarea și funcționarea Judecătoriei Tecuci, despre etapele pe care le parcurge un dosar până la soluționare, precum și despre alte aspecte relevante.

Prezentarea unor asemenea aspecte au ca scop consolidarea relației de încredere între făptuitorii actului de justiție, magistrații și beneficiarii acestuia, justițiabilii; formarea unei imagini reale asupra activității și condițiilor de muncă ale magistraților și personalului auxiliar de la instanțe.

Persoanele interesate pot vizita sediul instanței, unde vor primi din partea organizatorilor informații referitoare la circuitul unui dosar în instanță, respectiv etapele procesuale parcurse până la soluționarea definitivă a unei cauze, precum și orice alte informații în legătură cu specificul activității de judecată.

Se recomandă vizitatorilor să aibă asupra lor un act de identitate.

PREȘEDINTELE JUDECĂTORIEI TECUCI

Judecător Niagu Virginia Mihaela

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal