Anunţata grevă a Federaţiei Operatorilor de Transport va bloca activitatea autogărilor

Feb 11th, 2013 in sectiunea Local.

646x404  Anunţata grevă a Federaţiei Operatorilor de Transport va bloca activitatea autogărilor

Transportul rutier de persoane, intra şi inter-judeţean, va fi paralizat, începând de marţi 12 februarie, pentru o perioadă nedeterminată. Cei mai afectaţi pasageri vor fi navetiştii cu atât mai mult cu cât, din cauza concurenţei de pe şosele, multe rute feroviare au fost desfiinţate.

Federaţia Operatorilor Români de Transport (FORT)  a anunţat că, începând din data de  12 februarie, va declanşa o grevă pe o perioadă nedeterminată. În consecinţă transportul rutier de pasageri va fi practic paralizat, iar activitatea tuturor autogărilor din ţară, deci şi cea a celei din Tecuci, va fi blocată.

Transportatorii sunt nemulţumiţi de faptul că, deşi au investit sume foarte mari pentru achiziţionarea de mijloace de transport moderne, pentru creşterea gradului de siguranţă a pasagerilor, Guvernul a decis să suspende atribuirea traseelor şi curselor judeţene.

Greviştii cer organizarea atribuirii traseelor judeţene şi interjudeţene în concordanţă cu reglementările Comisiei Europene şi cu hotărârile instanţelor de judecată. Printre revendicările lor se mai numără modificarea OG 27/2010 şi adoptarea de măsuri urgente pentru combaterea pirateriei.

Pentru a da greutate mişcării lor de protest, transportatorii gălăţeni au solicitat aprobare pentru pichetarea Primăriei şi organizarea unui marş prin oraş, ambele programate pentru marţi 12 februarie.

Sursa: http://bit.ly/U68lRT

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal