Biblioteca municipală „Ştefan Petică” Tecuci, la ceas aniversar

nov. 15th, 2012 in sectiunea Local.

Pe data de 16 noiembrie, începând cu orele 11.00, iubitorii de carte sunt invitaţi să participe la manifestările organizate cu prilejul împlinirii a 81 de ani de lectură la Tecuci. Ziua Bibliotecii „Ştefan Petică” este încă un prilej a aduce tecucenii mai aproape de carte, mai aproape de lectură, mai aproape de emoţia lecturării unei cărţi ce a trecut prin mii de mâini. Activităţile ce vor avea loc în cadrul acestei manifestări vor fi variate, deschiderea urmând a fi făcută de directorul Bibliotecii, care va prezenta publicului tema „Criza lecturii şi nevoia de bibliotecă”. Lansarea site-ului bibliotecii – www.bstp.ro va fi un alt punct extrem de interesant, urmat de prelegerea „Ştefan Petică inedit”, susţinută de poetul Dionisie Duma. Prof. Natalia Hulea va prezenta „Începuturile simbolismului românesc”, după care va avea loc mult aşteptatul eveniment, premierea voluntarilor.

Lansarea ultimului număr al revistei „Tecuciul literar-artistic” va fi un alt punct de mare interes, acesta fiind urmat de deplasarea la bustul poetului Ştefan Petică din Grădina Publică.

Începând cu orele 16.00, Biblioteca municipală Tecuci va găzdui o expoziţie fotografică desfăşurată sub genericul „Tecuci, oameni şi locuri” a lui Viorel Munteanu, urmată de o lansare de carte, semnată Ştefan Andronache, „Lumea fotografiei pe internet, cele mai bune şi mai interesante 3000 de site-uri web – ghid practic”, iar la final va avea loc o expoziție şi prezentare de carte organizată de Librăriile Graphotek.

Sursa: http://bit.ly/UFVnuP

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal