Chiriile la mesele din piaţă vor fi mărite

oct. 17th, 2012 in sectiunea Local.

În această perioadă SC Pieţe Zone verzi SA Tecuci face un studiu de piaţă în ceea ce priveşte tarifarea meselor. Această acţiune are la bază actualizarea preţurilor de închiriere a tarabelor, a meselor ce sunt închiriate, astfel încât acestea să fie actualizate la nivelul anului 2012 şi la nivelul preţurilor de închiriere din piaţele judeţelor limitrofe Tecuciului.

„Preţul chiriilor la mese, spaţii comerciale aparţinând societăţii noastre nu au mai fost actualizate din anul 2009, nici măcar cu indicele de inflaţie. Teoretic acestea ar fi trebuie actualizate anual, însă nu cunosc motivul pentru care nu s-a făcut acest lucru. În momentul de faţă mă informez care este situaţia în pieţele din oraşele din jurul Tecuciului, iar la final vom lua o hotărâre în ceea ce priveşte şi preţurile din zona nostră. La momentul actual nu se ştie care va fi nivelul preţului de închiriere a unei mese, noi nu facem decât studii. Cert este că preţurile vor trebui actualizate, neapărat, anual”, a precizat Daniel Grosu, directorul SC Pieţe Zone Verzi SA.

Chiar dacă managerul societăţii nu s-a pronunţat referitor la faptul că preţurile vor fi majorate, ci doar reactualizate, având în vedere că valoarea chiriilor nu a fost actualizată cu indicele inflaţiei din anul 2009 şi noi suntem cu două luni până la finalul lui 2012, comercianţii se pot aştepta la majorări, poate infime, dar majorări. Însă comercianţii îşi pot „scoate” pierderile de pe urma faptului că piaţa nu va mai fi închisă pentru curăţenie, iar profitul din zilele de curăţenie va acoperi indicele de inflaţie.

Sursa: Monitorul GL

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal