Crima de care este acuzat fiul fostului consilier Cadar readuce pe tapet problema etnobotanicelor

aug. 1st, 2012 in sectiunea Local.

Etnobotanicele ucid! A demostrat-o clar crima infioratoare de la Galati savarsita de  un barbat aflat, se pare, sub influenta acestor substante halucinogene . Aceasta tragedie ar trebui sa fie un semnal de alarma pentru cei care mai consuma astfel de ierburi dar si pentru persoanele apropiate lor, care pot sa faca ceva pentru a-i ajuta pe dependenti.

Substantele halucinogene care au aparut pe piata cu cativa ani in urma, pentru prima oara, chiar la Galati, fac victime nu doar in randul consumatorilor ci si in randul celor apropiati acestora. Specialistii spun ca urmarile consumului de etnobotanice pot fi dezastruoase.

Fata ucisa la Galati este o victima a unui cumul de factori care l-au impins pe faptas sa aiba un comportament agresiv.Consumatorul este supus unor schimbari de comportament pentru ca etnobotanicele actioneaza mai ales asupra psihicului. Pot aparea pierderi de memorie, irascibilitate, halucinatii, agresivitate si lipsa de coordonare motorie.Desi au fost interzise prin lege, etnobotanicele continua sa faca victime.

Medicii de la Sectia de Urgente a Spitalului Judetean Galati inregistreaza in fiecare luna intre 12 si 15 cazuri de tineri care ajung in stare grava la spital, dupa ce au consumat  substante interzise. Manifestarile  sunt infricosatoare.

Tinerii care ajung in mainile medicilor si au un comportament excesiv de agresiv sunt indrumati catre sectia de psihiatrie.

Sursa: A1 Galati

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal