Model de proteză de şold în premieră la spitalul tecucean

Noi 12th, 2012 in sectiunea Local.

De aproape un an de zile Spitalul municipal „Anton Cincu” Tecuci beneficiază de serviciile unui medic primar ortoped, iar acest lucru a dus la o creştere a adresabilităţii către instituţia medicală, în special pe linie de ortopedie. Încă de la sosirea sa, dr.Claudiu Zară a atras o serie de pacienţi, nu numai din Tecuci, ci chiar şi din alte localităţi ale judeţului şi chiar din alte judeţe. Pe data de 8 noiembrie, în cadrul secţiei ortopedie a avut loc o nouă premieră: realizarea unei protezări de şold necimentate la un pacient de 50 de ani din Focşani, cu una dintre cele mai noi modele de proteze.

„Pacientul a fost diagnosticat cu necroză aseptică cap femural stâng şi i s-a pus o proteză specială pentru persoane tinere. Modelul este în premieră la Tecuci, este de ultimă generaţie, preţul acestei proteze este mare, 8.300 lei, şi sperăm ca şi această intervenţie să fie un succes”, a declarat dr.Claudiu Zară.

Marea problemă a pacienţilor este aceea a finanţării protezelor, având în vedere că nu sunt foarte ieftine, să şi le poată permite orice pacient. Pacienţii cu dare de mână au şansa de a se deplasa fără probleme şi a duce o viaţă normală, dar ceilalţi rămân în aşteptare, cu speranţa că poate în viitorul apropiat astfel de proteze, extrem de necesare, vor fi decontate de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate.

Mai dificil este faptul că şi la capitolul personal spitalul tecucean nu stă foarte bine, asistentele care vin în sprijinul medicilor fiind extrem de puţine.

În mai toate intervenţiile chirurgicale pe linie de ortopedie sunt solicitate asistentele de la chirurgie, secţia ortopedie neavând personal pentru a face faţă solicitărilor.

„La ortopedie avem doar două asistente, însă necesarul ar fi mult mai mare. Sperăm ca într-un viitor cât mai apropiat să se deblocheze posturile din sistem şi astfel să poată fi ocupate toate posturile acum vacante, pentru ca actul medical să poată fi efectuat în condiţii optime”, a concluzionat dr.Claudiu Zară, medic primar ortoped.

Sursa: http://bit.ly/QB3I1j

[adrotate banner=”1″]

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal