Obligată să achite cheltuieli de judecată, deşi a câştigat procesul

Dec 27th, 2012 in sectiunea Local.

Palatul de Justitie Galati  Obligată să achite cheltuieli de judecată, deşi a câştigat procesul

O septuagenară, originară din Tecuci, a avut o surpriză de proporţii după ce a aflat recent că, într-un proces în care urmează să primească despăgubiri, trebuie totuşi să îi achite cheltuieli de judecată fostei chiriaşe, care o poartă prin sălile de judecată de mai bine de şapte ani. Asta în condiţiile în care este general ştiut că în justiţie cine câştigă procesul urmează să primească şi cheltuieli de judecată. Coşmarul Ştefanei Ciupercă (73 de ani) a început după ce bătrâna a fost de acord să o ia în gazdă pe Vasilica Toader, în ideea că va fi îngrijită de aceasta din urmă. Femeia a avut încredere în chiriaşă şi a încheiat în 2002 un contract despre care credea că este de întreţinere, dar care s-a dovedit ulterior a fi un contract de vânzare-cumpărare asupra propriului apartament. Ştefana Ciupercă a aflat ulterior că fosta chiriaşă făcuse mai multe credite la bănci, pe care nu le-a mai plătit, dar a avut grijă să ipotecheze apartamentul în contul acestora. S-a ajuns astfel în situaţia ca septuagenara să fie executată silit de bănci pentru că figura ca girantă în contractele de împrumut.

După mai multe procese în instanţă, Ştefana Ciupercă a reuşit să obţină anularea aşa-zisului contract de vânzare-cumpărare a apartamentului, dar coşmarul său era departe de a se fi încheiat. Bătrâna s-a trezit dată în judecată pentru recuperarea contravalorii centralei termice montate de Vasilica Toader, deşi ulterior s-a dovedit că fosta chiriaşă nu plătise bunul către firma producătoare. Justiţia o obligase pe bătrână într-unul din procesele deschise de Vasilica Toader să îi plătească despăgubiri de 15.000 de lei, pentru ca Judecătoria Tecuci să o oblige pe fosta chiriaşă la plata aceleaşi sume către Ştefana Ciupercă. Se făcea într-un fel dreptate, dar aceasta a fost de scurtă durată pentru că Tribunalul Galaţi a decis să reducă despăgubirile acordate septuagenarei la doar 5.000 de lei, dar şi ca aceasta să îi plătească cheltuieli de judecată Vasilicăi Toader, deşi câştigase procesul.

„Este de neconceput ce s-a întâmplat. După ce era să rămână fără apartament în urma unei escrocherii, acum clienta mea trebuie să îi plătească 10.000 de lei fostei chiriaşe, dar şi cheltuieli de judecată”, ne-a declarat Biatrice Martiş, avocata Ştefanei Ciupercă.

Bătrâna încearcă acum să obţină corectarea erorii din hotărârea judecătorească privind cheltuielile de judecată, dar nu se ştie dacă va putea obţine măcar acest lucru.

Sursa: http://bit.ly/12Hjjzn

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal