Piaţa industrială din Tecuci a intrat în „focul” reparaţiilor şi modernizărilor

Oct 6th, 2012 in sectiunea Local.

Până nu demult cimitirul a reprezentat principala zonă ce viza modernizări la toate capitolele, însă de curând punctul „fierbinte” în ceea ce reprezintă reparaţii, utilări şi modernizări s-a mutat la Piaţa Centrală, la acest capitol fiind cuprinse atât piaţa de comercializare a produselor agricole, cât şi cea a produselor industriale.

De numai câteva zile au fost finalizate reparaţiile la acoperişul pieţei de produse agricole, iar echipa s-a mutat în sectorul Piaţa industrială.

„Am început placarea pereţilor laterali ai pieţei cu plăci de policarbonat pe un schelet metalic realizat în întregime de oamenii noştri. Acest schelet metalic este format atât din părţi fixe, cât şi din părţi mobile, pe care sunt aplicate plăcile de policarbonat. Scheletul a fost realizat în aşa manieră încât pe perioada verii razele de soare să nu se reflecte direct pe aceste plăci şi să crească temperatura în interiorul pieţei, ci să protejeze zona de razele directe ale soarelui. Pe timp de iarnă zăpada nu se va opri pe acoperiş şi pe această zonă nou creată, ci se va prelinge, permiţând luminii să pătrundă în interiorul spaţiului” a precizat Daniel Grosu, directorul SC Pieţe Zone Verzi SA.

În timp ce o echipă lucrează intens la placarea pereţilor exteriori, în altă zonă se lucrează la refacerea acoperişului, în zonele unde este afectat, prin acoperirea zonelor perforate cu substanţe care nu vor permite pătrunderea apei din precipitaţii sau zăpadă.

„În perioada imediat următoare vom schimba ulucele de pe întreaga întindere a pieţei, din zona magazinelor, o activitate deosebit de costisitoare, vom monta camere de luat vederi pe toată raza, vom închide ieşirile cu porţi, astfel încât comercianţii să aibă posibilitatea de a-şi lăsa marfa în siguranţă, fără a fi nevoiţi să o care pentru a fi depozitată în spaţii sigure”, spune Grosu.

Şi Piaţa Industrială va avea un program de activitate, la finalul căruia zona va fi încuiată până la ora redeschiderii.

Sursa: Monitorul GL

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal