Piaţa tecuceană, loc de bucurii, dar şi de lacrimi şi lecţii de supravieţuire

Noi 15th, 2012 in sectiunea Local.

De pe data de 14 noiembrie, creştin ortodocşii au intrat în postul Crăciunului, care nu va fi la fel de lung ca postul Paştelui, dar „regulile” sunt cam aceleaşi. Dar românul pune înainte de toate mâncarea, iar comercianţii tecuceni tocmai pe această „foame” au mizat în prima zi de post, când au mărit preţurile la majoritatea produselor. Legumele şi fructele au devenit „uşor” mai scumpe. Astfel conopida, ardeiul gras autohton, gogoşarul, fasolea, ceapa, morcovul, varza, merele, nucile, prunele uscate şi afumate, toate au „luat în greutate” 0,50 bani la preţ. Majorarea este justificată de comercianţi ca urmare a „răririi” legumelor autohtone, dar şi a cerinţelor mult mai mari. În ceea ce priveşte cerinţele, aceste au fost mult sub aşteptări, în prima zi a săptămânii cumpărătorii nu au făcut cozi la piaţă, aceasta fiind chiar goală. Cei care s-au aventurat să treacă prin piaţa de legume-fructe au fost tinerii care au împărţit pliante electorale, în rest… mai nimic. Comercianţii, furioşi de faptul că mulţi dintre ei nu şi-au făcut nici măcar „safteaua” şi-au exprimat năduful asupra nevinovaţilor tineri care îşi îndeplineau activităţile de… partid.

„Dacă acum nu facem vânzare, la iarnă ce ne vom face? De scăderea preţurilor la chirii nu se aude nimic, vânzarea nu merge, nu ştim încotro să o luăm”, a spus cu năduf o vânzătoare. Şi cu toate acestea niciun comerciant nu renunţă la activitatea care îi asigură pâinea zilnică.

„Cum să renunţ la masă? Păi aici mi-am petrecut toată tinereţea, aici mi-am petrecut sărbătorile, aici m-am bucurat, aici am plâns… iar acum să renunţ? Nu voi renunţa chiar dacă câştig numai să mănânc şi că plătesc chiria. Nu merge la începutul postului, dar pe urmă trebuie să meargă, că apoi vin sărbătorile. Măcar cu gândul la câştigul de sărbători şi tot rămânem pe poziţii”, ne-a declarat un alt comerciant.

Sursa: http://bit.ly/S0jUX8

[adrotate banner=”2″]

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal