Poliţia rutieră, cu etilotestul şi radarul pe drumurile judeţene

Noi 1st, 2012 in sectiunea Local.

Şeful Inpectoratului Judeţean de Poliţie Galaţi, cms. Dănuţ Lefter,  vertizează şoferii care circulă mai ales pe drumurile judeţene că aici vor fi mai multe aparate radar şi mai multe testări ale alcoolemiei faţă de celelalte artere ale judeţului. S-a ajuns în această situaţie deoarece, dacă până acum drumurile naţionale care trec prin judeţul Galaţi erau cele pe care aveau loc cele mai multe accidente de circulaţie, acum rolurile s-au inversat. Starea proastă a unor drumuri judeţene, dar şi lipsa de prevedere a şoferilor care circulă pe drumuri prost întreţinute cu viteză şi ameţiţi la volan sunt cauzele pentru care cele mai multe accidente se întâmplă acum pe drumurile judeţene şi nu pe cele naţionale.

„S-a ridicat problema că aproximativ 20% dintre drumurile judeţene au o stare tehnică ce cauzează suficient de multe accidente rutiere, astfel încât judeţul Galaţi a ajuns să ocupe un loc fruntaş sau mai degrabă să înregistreze mai multe accidente decât anul trecut în aceste zone. Asta deoarece noi preferăm să ne raportăm la noi şi nu la alte judeţe. Pentru că aceste drumuri, chiar dacă sunt catalogate ca drumuri judeţene pe hartă, sunt în multe cazuri mai degrabă drumuri de pământ. Cel mai elocvent exemplu ar fi drumul dintre Şendreni şi Smârdan, undeva pe lângă livadă, la periferia municipiului Galaţi, care este drum judeţean dar care nu are pratic nicio îmbunătăţire. Nu putem să îl numim carosabil, deşi el este catalogat ca drum judeţean. Avem aceste probleme şi în perioada înzăpezirilor, deoarece avem raportate drumuri judeţene închise deşi acestea sunt de fapt drumuri de pământ. Principalele cauze de accident pe aceste drumuri, pe lângă starea lor tehnică precară, sunt consumul de alcool şi neadaptarea vitezei la condiiţile acestor drumuri. Acestea sunt de fapt principalele cauze de producere a accidentelor în acest moment peste tot în judeţ, dar cu preponderenţă pe drumurile judeţene cu probleme”, a declarat cms. Lefter.

Comanda IPJ Galaţi a  pus la punct un plan de măsuri pentru limitarea acestui fenomen. „Vom realiza acţiuni legate de limitarea consumului de alcool şi descurajarea celor care nu adaptează viteza, pentru a scoate din calcul măcar aceste cauze de  producere a accidentelor. Cum de astăzi la nivelul judeţului Galaţi avem şefi de post şi ajutori de şefi de post la toate posturile de poliţie rurale, ne bazăm pe ei pentru a implementa un plan de măsuri în acest sens. Activităţile din acest plan de măsuri vor fi coordonate de Serviciul Judeţean al Poliţiei Rutiere, în colaborare, după cum am mai spus, cu poliţiştii din zona rurală. Dorim ca aceste acţiuni să aibă impact mai ales în mediul rural, acolo unde am înregistrat o creştere a numărului accidentelor de circulaţie. Practic, vom scoate aparatele radar mai mult pe drumurile judeţene. Să nu înţelegeţi că drumurile naţionale vor rămâne fără supraveghere radar cu totul, dar aceste aparate radar le vom direcţiona mai ales în zonele cu probleme de pe drumurile judeţene despre care vorbeam. Tot pe aceste drumuri judeţene se va intesifica şi testarea cu etilotestul a şoferilor. Iar pe lângă aceste acţiuni vom realiza şi măsuri de educare a populaţiei în acest sens”, a precizat cms. Dănuţ Lefter. Dacă acestor controale mai severe li se va adăuga şi repararea drumurilor proaste, poate că rezultatele pozitive se vor vedea.

Sursa: http://bit.ly/YrDA94

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal