Rază de speranţă pentru o familie din Tecuci lovită de tragedie

nov. 27th, 2012 in sectiunea Local.

Pe data de 25 august 2011, o tragedie de proporții a avut loc la Tecuci, când, din cauza unui incendiu stupid, provocat de o lumânare lăsată aprinsă, Vasile şi Angela Creţu, o familie de rromi din Tecuci care locuia cu încă două familii într-o casă cu 3 camere de pe strada Ecaterina Teodoroiu, şi-a pierdut trei copii, doi băieţei şi o fetiţă, cu vârste cuprinse între 2 şi 6 ani. Incendiul a lăsat în urma sa o durere cruntă cauzată de decesul celor trei minori, dar şi o mare familie fără un acoperiş deasupra capului.

Familia fiind extrem de săracă, nici după un an nu a reuşit să îşi refacă locuinţa, cei trei supravieţuitori fiind obligaţi să locuiască pe la rude. Cu o lună înaintea sfintelor sărbători de iarnă, un gest plin de omenie faţă de aceşti oameni necăjiţi a venit din partea Bisericii Baptiste din Tecuci, care s-a oferit să le construiască o locuinţă pe un teren dat de Consiliul Local Tecuci în baza Legii 15. Consilierul municipal Petru Papuc, membru în Consiliul de Administraţiei al Grădiniţei Benthal, aparţinând Bisericii Baptiste Tecuci, ne-a declarat: „În una dintre întâlnirile pe care le-am avut la Grădiniţa Benthal, ca membru al Consiliului de Administraţie, am povestit şi despre drama acestei familii, iar cei de la grădiniţă s-au arătat mişcaţi emoţional, iar la scurt timp mi-au comunicat să vor să sprijine construcţia unei case pentru această familie. Gestul mi s-a părut deosebit, am făcut demersurile necesare şi în momentul de faţă casa familiei Creţu este începută, cu speranţa ca Sfântul Crăciun să le aducă un acoperiş deasupra capului. Se pare că, prin bunăvoinţa unor oameni de bine, în acest an «steaua» familiei Crăciun va străluci mai tare ca niciodată”.

„Nu am întrebat cât este investiţia acestei case, tot ce pot spune este faptul că cei de la «Benthal» s-au oferit să ofere gratuit materialele de construcţii, să edifice casa, să îi pună tâmplărie, să o finiseze, rămânând ca familia Creţu doar să o mobileze şi să se mute în ea. Primăria şi Consiliul Local vin de asemenea în sprijinul acestei familii, cu toate avizele, cu proiectul casei, autorizaţie de construcţie şi racordarea la energia electrică”, a mai spus liberalul Petru Papuc.

[adrotate banner=”7″]

Sursa: http://bit.ly/U9sbb6

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal