ȘCOALA POSTLICEALĂ F.E.G. ”EDUCATION” TECUCI ȘI-A DESCHIS PORȚILE NOULUI AN ȘCOLAR 2019-2020

sept. 17th, 2019 in sectiunea Local.

Eu sunt un ”bobocel” de la AMF al Școlii Postliceale F.E.G. ”Education” Tecuci. Am venit cu mare drag să mă înscriu la această școală și nu m-am înșelat: am primit explicații clare în legătură cu obligațiile și drepturile mele, am semnat un contract de studii, încheiat între mine și școală, am aflat că noi, cursanții, putem beneficia de multiple avantaje dacă ne înscriem în anumiți parametri. Jurnalul meu, confidentul meu fidel, va mai primi o pagină a vieții mele, așa cum l-am obișnuit în perioada liceului.

Miercuri, 11 septembrie a.c., am participat la deschiderea festivă a școlii. Doamna director ne-a explicat că prima zi de școală este un moment de mare emoție și bucurie pentru fiecare dintre noi, elevi sau profesori, pentru că această zi aduce o energie specială: ”veteranii” se îmbrățișează și își spun poveștile de vacanță, iar noi, ”boboceii”, pătrundem într-un nou univers. Suntem emoționați și nerăbdători să ne cunoaștem viitorii colegi de clasă, dar și profesorii care, cu dărnicie și măiestrie pedagogică, ne vor dărui din prea-plinul minților dumnealor strălucite și șlefuite de experiența pe care o au la catedră. Așteptările mele au fost îndeplinite. În prima parte a activității ne-au fost prezentate doamnele profesoare pe discipline și pe clase, apoi doamna director a făcut apelul noilor cursanți înscriși, cei mai mulți fiind prezenți. A fost primul moment de socializare, pe care mi l-am dorit foarte mult, și mă întrebam deja cu care dintre ei voi putea comunica cel mai bine, dar este prematur, timpul le va aranja pe toate!

Următorul moment al festivității a fost cu adevărat plin de solemnitate. Au fost înmânate diplomele premianților care s-au străduit mai mult la învățătură și acum, culeg roadele muncii lor: reduceri din taxa de școlarizare în funcție de premiul obținut. Acesta a fost un moment interactiv, presărat cu multe glume și provocări de către domna director. Colegii noștri mai mari străluceau de bucurie și răspundeau cu spontaneitate și cu multă istețime,  colorând întreaga atmosferă.

Următoarea provocare: doamna director le-a cerut ”veteranilor” școlii să ne facă recomandări, nouă, ”boboceilor”, gânduri sincere izvorâte din experiența lor în școală.

Au fost diferite intervenții, dar toate s-au redus la un singur numitor comun: muncă, prezență la ore, interes, pentru că ”ești ceea ce vrei să fii”.

Dragă Jurnalule, prietene drag, te-am adus ”la zi” prin confesiunea mea de ultimă oră, îți mulțumesc că m-ai ajutat să-mi exprim gânduri și sentimente, legate de acest moment atât de important din viața mea, dar mai am o veste. Doamna director a ținut să ne mai aducă o bucurie – surpriză: cursanții care au cea mai mare medie la intrare în școală (media celor patru ani de liceu + media BAC), vor primi gratuitate pe taxa de școlarizare, deci înveți, și nu plătești! Eu, dragul meu Jurnal, eu sunt aceea care mă bucur de această șansă, am media 9,58, sunt absolventă a prestigiosului Colegiu Național ”Calistrat Hogaș”. Sunt mândră, sunt onorată, și aceasta mă obligă să fiu mereu în frunte, să fiu mereu mulțumită de mine.

Aștept cu nerăbdare și cu mare bucurie să începem cursurile, deja știm ce module vom studia, le-am primit la mapa școlii în momentul când am susținut testul de admitere. O primă impresie, organizare excelentă, comunicare empatică, profesori deschiși, calzi, colegi pregătiți să luăm startul în activitățile curriculare și extracurriculare despre care am vorbit pe parcursul festivității garnisite cu flori multicolore, un parfum aparte, care mă îmbie să spun: Ce zi minunată!

Nițu Beatrice – Cătălina, AMF I

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal