Se caută medici pentru clinica de la Brăhăşeşti

sept. 5th, 2012 in sectiunea Local.

Comuna Brăhăşeşti este o zonă cu o populaţie destul de mare şi în creştere continuă şi cu toate acestea cei 10 mii de locuitori nu au medic de familie, care să le ofere ajutor locuitorilor în caz de urgenţă, singura posibilitate de a beneficia de asistenţă medicală este serviciul de Ambulanţă, în cazuri de extremă urgenţă, sau Spitalul Municipal „Anton Cincu” Tecuci. Situaţia este extrem de critică, mai ales pe perioada de iarnă, când căderile masive de zăpadă împiedică pătrunderea ambulanţelor în zona localităţii. Această situaţie este cunoscută de tânărul primar al comunei, Mircea Dumitru, care a hotărât să facă toate demersurile pentru a asigura nu numai asistenţă medicală de urgenţă în localitate, ci să atragă mai mulţi medici cu diverse specializări, astfel încât pacienţii să nu mai fie nevoiţi să se deplaseze la Tecuci sau în alte judeţe pentru consultaţii.

„În anul 2009, prin Fundaţia Toflea, am amenajat o clădire cu destinaţia de clinică medicală. Această clădire poate deservi trei cabinete medicale şi o farmacie, iar medicii care doresc şi cazare, există şi această posibilitate, în acelaşi imobil fiind amenajate două dormitoare cu băi proprii, precum şi alte dependinţe. Medicii, în cazul în care vor dori să desfăşoare activitatea în comuna noastră, vor avea pus la dispoziţie şi un spaţiu de relaxare, curtea interioară urmând a fi amenajată după dorinţa utilizatorilor, aceştia din urmă având libertatea de a decide în ceea ce priveşte amenajarea spațiului”.

Cei 10 mii de locuitori ai comunei Brăhăşeşti şi-ar dori nu numai un medic de familie, cum au toate localităţile, ci şi alţi specialişti. În acest sens primarul Mircea Dumitru a continuat: „Ne-am dori să avem în comună în primul rând un medic de familie, dar şi un ginecolog, având în vedere natalitatea crescută, un stomatolog, un medic de medicină internă sau orice altă specializare. Avem posibilitatea de a crea condiţii optime de desfăşurare a activităţii, suntem dispuşi a achiziţiona aparatură de ultimă generaţie, avem tot ce ne trebuie, mai puţin specialiştii”.

Sursa: Monitorul GL

Foto: ProTecuci

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal