Start pentru un proiect de modernizare a spaţiilor publice

oct. 19th, 2012 in sectiunea Local.

Încă de la începutul acestui an au fost făcute demersuri privind startul unui proiect ce vizează reabilitarea, modernizarea unei zone extreme de importante de pe raza municipiului Tecuci. Cum anul în curs a „mustit” de acţiuni electorale, politică, promisiuni, alegeri, lucrările au mers „în şuturi”. La jumătatea lunii martie, la Tecuci au poposit secretarul de stat din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Răzvan Murgeanu, şi Luminiţa Mihailov, directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud-Est, ocazie cu care a fost semnat contractul de finanţare a Proiectului „Reabilitarea, modernizarea şi extinderea spaţiilor publice urbane: străzi orăşeneşti, trotuare, scuaruri, zone pietonale, parcări – străzile 1 Decembrie 1918, Bradului, Alexandru Lăpuşneanu, Aleea Cpt. Gheorghe Decuseară, Aleea Teilor – tronson aferent zonei de acţiune urbană”.

Ulterior semnării contactului de finanţare a fost întocmită documentaţia de licitaţie şi aplicarea procedurii de atribuire a contractelor. După licitaţie, o serie de contestaţii au împiedicat demararea proiectului, însă după reevaluare a fost desemnată societatea câştigătoare, SC Tancrad  Galaţi, cu o ofertă de 9.902.897 lei. La finele săptămânii trecute a avut loc o conferinţă de presă cu scopul de a prezenta informaţii „fierbinţi” în ceea ce priveşte stadiul proiectului, precum şi momentul în care acesta va fi pe punctual de a se materializa.

Proiectul are o valoare totală de 18.210.106,21 lei, din care 11.266.730,79 lei fonduri europene, 2.474.892,02 lei de bugetul naţional, 984.910,19 lei reprezintă contribuţia de 2% a U.A.T. Tecuci, iar 3.483.573,21 lei TVA. Perioadă de implementare de 24 de luni. Startul lucrărilor privind realizarea acestui amplu proiect vor fi date la finele lunii în curs, iar acestea vor consta în săpături precum şi alte activităţi ce pot fi desfăşurate fără probleme în condiţii de toamnă, la temperaturi scăzute şi eventual precipitaţii. Lucrările ce au ca obiect turnarea de ciment, asfalt, precum şi alte asemenea acţiuni vor fi programate pentru primăvara lui 2013, când condiţiile meteo vor putea permite efectuarea lor la standarde de calitate.

Sursa: Monitorul GL

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal