Tecuciul are mai multe licenţe de taxi decât prevede legea

Noi 6th, 2012 in sectiunea Local.

Conform legislaţiei în vigoare, 1.000 de locuitori ar trebui să beneficieze de serviciile a 4 maşini tip taxi. La nivelul municipiului Tecuci numărul acestora este mult mai mare, fiind 187 de licenţe, iar această situaţie nu face decât să strice „relaţiile” între taximetrişti, aceştia din urmă încercând pe orice cale să atragă clienţi, în detrimentul transportatorilor ce efectuează transport public de persoane, aceştia din urmă rămânând fără călători.

„În ultimul timp încasările au scăzut cu 30%, mai ales în ceea ce priveşte transportul către comune, o mare parte dintre călători fiind racolaţi de către taximetrişti. La ora actuală nu mai sunt foarte mulţi piraţi, aşa cum erau în anii anteriori, aceştia fiind înlocuiţi de taximetrişti. Persoanele sunt aceleaşi, numai că acum activează sub paravanul unor licenţe. Marea problemă este că activitatea de taximetrie pe care o practică cei mai mulţi taximetrişti este ilegală deoarece merg fără ceas, deci nu plătesc mai nimic la stat, niciun fel de taxe, impozit nimic, nu au asigurări de persooane sau bagaje, au doar o licenţă. Dacă s-ar înmulţi controalele cu echipe formate din reprezentanţi ai poliţiei rutiere, reprezentanţi ai administraţiei locale şi ai altor organe de cotrol s-ar constata mult mai multe nereguli, care pe moment nu sunt cunoscute sau sunt trecute cu vederea. Pentru noi, cei ce facem transport public de persoane, toate aceste activităţi ne deranjează, însă cel mai mult ne afectează la încasări. Sperăm ca pe viitor numărul licenţelor de taxi să fie corelat cu numărul cetăţenilor şi astfel să fie un echilibru. În plus, sperăm ca şi aceşti taximetrişti să fie verificaţi de către forurile competente pentru a se stabili dacă respectă legislaţia în vigoare”, a precizat Lucian Costin, administratorul SC GEGI SRL Tecuci.

Chiar dacă numărul licenţelor de taxi este mare, 187, echivalentul a 46.750 locuitori, populaţie pe care nu a avut-o niciodată Tecuciul, licenţele în plus nu pot fi retrase odată ce au fost eliberate, decât „pe cale naturală”. În aceste condiţii, pentru aducerea la normal a numărului taxiurilor de pe raza municipiului Tecuci este necesară o exigenţă crescută a controalelor aplicate acestui gen de transportatori.

Cum în urma recensământului din octombrie 2011 municipiul Tecuci are în jur de 32.000 locuitori, numărul licenţelor de taxi ar trebui să fie de 128, cu 59 de licenţe mai puţin faţă de numărul actual. Scăderea numărului de licenţe are şi o „tentă” socială, având în vedere faptul că tot atâţia conducători auto vor rămâne fără locuri de muncă, iar o altă ofertă nu se întrevede la orizont.

Sursa: http://bit.ly/RCPn2S

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal