Viteza trenurilor din cadrul Regionalei Galaţi, redusă din cauza caniculei

iul. 30th, 2013 in sectiunea Local.

viteza trenuri canicula  Viteza trenurilor din cadrul Regionalei Galaţi, redusă din cauza caniculei

Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a anunţat că, din cauza temperaturilor ridicate, au fost introduse limitări de viteză în circulaţia trenurilor pe mai multe secţii de circulaţie de pe raza celor opt regionale de cale ferată: Bucureşti, Craiova, Timişoara, Cluj, Braşov, Iaşi, Galaţi, Constanţa.

Începând cu ora 12.00, din cauza temperaturilor ridicate înregistrate în şină, pe anumite secţii de cale ferată, viteza de circulaţie a trenurilor de marfă şi de călători s-a redus cu 50 – 70 km/h faţă de viteza normală.

Prin aplicarea acestei măsuri obligatorii în perioadele caniculare, se vor înregistra întârzieri la destinaţie, în medie, de 15 – 20 de minute/tren, funcţie de traseul trenului din graficul de circulaţie. Întârzieri mai mari, de până la 50-60 de minute/tren, se vor înregistra la trenurile de lung parcurs care tranzitează mai multe judeţe afectate de temperaturile ridicate.

Măsura de reducere a vitezelor de circulaţie, în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale este o măsură obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar şi, de asemensea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată, menţionează reprezentanţii CFR, arătând că, în perioada de caniculă, temperaturile înregistrate în şină depăşesc 50 de grade Celsius.

Înainte de efectuarea călătoriei, CFR recomandă publicului călător să solicite informaţii despre întârzierile înregistrate în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară, la telefon 021/9521.

Sursa: http://bit.ly/17QR9Dq

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal