Zăpadă în nordul judeţului Galaţi

Dec 9th, 2012 in sectiunea Local.

În nordul judeţului Galaţi, a nins abundent în ultimele orele, stratul de zăpadă depăşind pe alocuri 50 de centimetri. Cea mai dificilă este zona Poiana (cu satul Vişina) şi Buciumeni, zonă în care se circulă cu dificultate, echipe de la Drumuri Judeţene acţionând pentru menţinerea liberă a căilor de acces.

Instituţia Prefectului – judeţul Galaţi a solicitat punerea la dispoziţie de către Garnizoană a două autovehicule 6X6 care să poată ajuta la tractarea autobuzelor cu buletine de vot şi a personalului din secţii, dacă situaţia o va impune.

Atenţionarea Cod galben de precipitaţii abundente, valabilă şi pentru judeţul Galaţi, a fost prelungită şi actualizată. Astfel, în cursul nopţii de duminică spre luni şi în prima parte a zilei de luni vor mai fi precipitaţii în jumătatea de est a ţării şi izolat se vor acumula cantităţi de peste 25 l/mp. Va ninge la munte, în estul şi sud-estul Transilvaniei, în cea mai mare parte a Munteniei şi Moldovei şi în sud-estul Olteniei, iar în Dobrogea vor predomina ploile. În sud-estul teritoriului vor fi condiţii de polei. Vântul va prezenta intensificări, iar în Muntenia, sudul Moldovei şi în zona Carpaţilor de curbură va viscoli ninsoarea.

Prefectul judeţului Galaţi, Emanoil Cătălin Bocăneanu, a atras atenţia membrilor Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă că trebuie să rămână în alertă maximă şi să ia de îndată măsurile care se impun în raza de competenţă astfel încât condiţiile meteorologice să nu perturbe procesul electoral, inclusiv transportul şi predarea buletinelor de vot.

Vom reveni cu amănunte.

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal