„Naşii”, bătuţi de călători

oct. 8th, 2012 in sectiunea National.

Doi conductori de tren, mai popular cunoscuţi drept „naşi”, au avut nevoie de numeroase zile de spitalizare după ce au atras mânia unor călători din garniturile de tren pe care le însoţeau. Cele două cazuri s-au întâmplat la diferenţă de o săptămână unul de altul şi au ajuns pe masa poliţiştilor din cadrul Biroului Poliţiei TF Galaţi, unde au şi fost soluţionate.

Prima agresiune din seria „naşilor” bătuţi de călători are o motivaţie cel puţin bizară. „Incidentul s-a petrecut după ce trenul 7568, plecat din Galaţi, a părăsit staţia Fileşti. În staţia Fileşti se urcase o persoană de vârstă medie care mirosea a alcool şi care i-a reproşat conductorului că trenul a fost tras prea departe de peron şi i-a fost greu să urce. Trecând peste faptul că în acest caz conductorul nu are nicio vină, mecanicul manevrând trenul, oricum acesta nu era motiv de ceartă. Din păcate, lucrurile s-au agravat, cetăţeanul nu voia să se liniştească şi, în momentul în care i s-a luat la control abonamentul, a devenit violent şi a lovit în faţă conductorul, producându-i leziuni ce au necesitat 4-5 zile de îngrijiri medicale”, a detaliat cms. Ştefan Constandache, şeful Biroului TF Galaţi, prima întâmplare din seria naşilor bătuţi aiurea. Evident că agresorul are acum dosar penal pentru lovire şi alte violenţe şi, cine ştie, dacă nu ar fi băut ceva, poate peronul nu i s-ar fi părut aşa departe şi nici nu s-ar fi luat la bătaie din senin. Bine măcar că nu a atacat mecanicul locomotivei.

În cel de al doilea caz din seria „naşilor” bătuţi, lucrurile au fost mult mai grave şi totul a pornit, la fel, într-un un tren personal, ce plecase din staţia Galaţi. În tren erau mulţi elevi navetişti care încercau să socializeze cu tinerele boboace la liceele gălăţene, şi ele navetiste. Doi dintre tineri, unul de 18 şi altul de 19 ani, au tot stresat două liceene navetiste să le dea atenţie. Fetele i-au pus la punct şi atunci junii le-au stropit cu apă şi au început să le şicaneze. „Ca să nu degenereze lucrurile, conductorul trenului i-a scos pe cei doi tineri din compartiment, pe hol, şi le-a spus, cu frumosul, să se potolească. Nu a fost însă ascultat ; mai mult, cei doi l-au atacat, unul pe la spate, şi l-au bătut aşa rău încât acesta a avut nevoie de 10-12 zile de îngrijiri medicale. În agresiune au mai fost implicaţi alti doi cunoscuţi ai tinerilor scandalagii care, pe motiv că încercau să  îi despartă, au dat şi ei. S-a întocmit dosar penal, deocamdată pentru lovire şi alte violenţe, dar cercetările sunt în curs şi s-ar putea adăuga şi ultrajul, scandalul în loc public”, a precizat cms. Ştefan Constandache, şeful Biroului TF Galaţi. S-a aflat mai apoi că agresorii iniţiali nici nu au de-a face cu şcoala, unul lăsându-se de studii şi celălalt terminând de un an.

Sursa: Monitorul GL

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal