Acuzati de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală

oct. 25th, 2012 in sectiunea National.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Galaţi au efectuat, în această dimineaţă, şapte percheziţii domiciliare şi au pus în executare cincisprezece mandate de aducere.

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi, efectuează cercetări faţă de 5 suspecţi, vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.

Pentru probarea activităţii infracţionale, în această dimineaţă au fost efectuate şapte percheziţii domiciliare la locuinţele suspecţilor, precum şi la sediul unei instituţii publice din municipiul Galaţi.

În fapt, se reţine că suspecţii, M.B. şi V.B., au constituit un grup infracţional organizat, la care au aderat şi M.B., G.H., M.P. şi E.R., în scopul obţinerii de beneficii financiare substanţiale prin creşterea artificială a cheltuielilor aferente unor achiziţii publice şi prin eludarea plăţii taxelor şi impozitelor aferente bugetului de stat.

Astfel, membrii grupării au utilizat 8 societăţi comerciale, înregistrând operaţiuni comerciale fictive cu diverse mărfuri, cu societăţi aflate în lichidare sau firme tip ”fantomă”, fapt ce a avut drept consecinţa directa diminuarea cuantumului taxelor datorate bugetului de stat.

În sarcina suspecţilor se mai reţine că au indus şi menţinut în eroare instituţii de stat cu ocazia încheierii unor contracte având ca obiect reabilitarea unor obiective de interes public de pe raza municipiului Galaţi (unităţi de învăţământ şi unităţi spitaliceşti), prin modificarea unilaterală a cuantumului cheltuielilor aferente achiziţiilor de materiale şi a contravalorii prestaţiilor efectuate, inclusiv prin utilizarea unor documente contabile false emise de către societati controlate direct sau indirect de către membrii grupării.

Suspecţii au facturat lucrări şi prestări de servicii la preţuri supraevaluate şi au utilizat în mod ilegal sumele de bani, fără a respecta obligaţiile care le reveneau privind obţinerea şi folosirea acestor fonduri.

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal