Camion căzut de pe deal deasupra unei case

oct. 15th, 2012 in sectiunea National.

Un autotren a sărit, într-o curbă, de pe şoseaua udă, şi a căzut de pe deal, oprindu-se într-un pom chiar deasupra unei case. Accidentul s-a petrecut sâmbătă dimineaţă la intrarea în Galati dinspre Şendreni, pe DN 25, la Tirighina. Numai o minune a facut ca şoferul autotrenului să scape teafăr atât în urma impactului căderii de la înălţime cât şi în urma contorsionării cabinei. Şoferul autotrenului poate spune că s-a născut a doua oară după ce a ieşit, singur, în picioarele goale, din autotrenul ce atârna periculos pe dealul Tirighinei, chiar deasupra acoperişului unei case. În stare de şoc, şoferul a fost preluat de un echipaj SMURD. Şoferul a povestit martorilor că a evitat să intre pe contrasens, pe unde trecea un autobuz, şi a sărit de pe şosea în curbă. Pentru şofer a fost zi fastă, pentru că a scăpat cu viaţă, nu zi de 13 cu ghinion.

„E în stare de şoc. A povestit că autotrenul a intrat în tangaj din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. A evitat să intre pe contrasens deoarece tocmai trecea un autobuz şi ar fi omorât oamenii, aşa că a mers drept spre poalele dealului de 70 de grade înclinaţie. S-a dus în jos”, a precizat dr. Angel Trifan, UPU-SMURD Spitalul de Urgenţă Galaţi. Accidentul s-a produs din cauza ploii.

„Din primele cercetări reiese că din pricina condiţiilor meteo, a ploii, şoferul a pierdut controlul volanului şi a căzut cu maşină cu tot”, a precizat ag.şef. Valentin Petrea, Poliţia Rutieră Galaţi

Autotrenul a fost asigurat cu nişte cabluri ca să nu cadă peste casa deasupra careia s-a oprit ca printr-un miracol. Nicu Chirică, proprietarul casei, era şocat de ce putea să i se intâmple. Nu vrea să se mute, dar ar dori ca Primăria Galaţi să pună un parapet mai mare în zonă, altfel riscă să se trezească oricând cu maşinile în cap. La locul accidentului, odată cu ivirea zorilor, oamenii au început să vină, oprind în trafic, şi să se minuneze de autotrenul căzut în râpă, rasturnat pe o parte, dar şi de faptul că nimeni nu a murit. Spre seară, autotrenul a fost readus pe şosea şi apoi luat de acolo, aşa încât la lăsarea întunericului nimic nu mai trăda faptul că acolo se întâmplase un accident ieşit din comun.

Sursa: Monitorul GL

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal