Cel puţin UN MORT ŞI 40 DE RĂNIŢI, după ce un autocar cu români s-a răsturnat în Franţa

sept. 2nd, 2012 in sectiunea National.

Un autocar care transporta cetateni romani s-a rasturnat duminica dimineata pe o autostrada din sud-estul Frantei. Conform primelor informatii un bebelus a murit in accident, iar alte 40 de persoane au fost ranite, 30 fiind in stare grava, iar trei in stare critica. Potrivit ziarului Var Matin, accidentul a avut loc la ora 9.30 (10.30, ora Romaniei) pe autostrada A8, pe sensul Nisa – Aix, in apropierea localitatii Vidauban.

Autocarul implicat in accidentul din Franta apartinea unei firme din Bistrita si fusese inchiriat unei firme din Suceava, deplasandu-se din directia Madrid spre Romania, a informat duminica Ministerul roman de Externe, la solicitarea Mediafax.

„In urma discutiilor cu patronii firmei, rezulta ca pasagerii erau cetateni romani care se deplasau din directia Madrid spre Romania. Nu exista o evidenta centralizata a acestora”, a evidentiat MAE.

Centrul Operational National din Franta a informat ca a inceput deja transportarea ranitilor cu elicopterul la spitale din regiune: doua victime la Nisa, una la Marsilia si trei la Toulon.

La fata locului urmeaza sa se deplaseze subprefectul francez din Var.

Circulatia pe A8 a fost intrerupta pe ambele sensuri.

De asemenea, potrivit MAE, au fost alertati atat consulul general al Romaniei la Marsilia, care se va deplasa la fata locului, cat si consulul onorific al Romaniei la Nisa.

Sursa: stirileprotv.ro

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal