COMUNICAT DE PRESA

iun. 7th, 2014 in sectiunea National.

Conferinta de lansare a proiectului Model „mestesugit” de formare si ocupare in regiunea Sud Est

Universitatea „Ovidius” din Constanta, in calitate de beneficiar, impreuna cu Grupul de Consultanta pentru Dezvoltare DCG (Structural ConsultingTM Group), Asociatia Moara de Hartie, Addwise European Expertise si Comuna Luncavita, in calitate de parteneri, anunta lansarea proiectului, Model „mestesugit” de formare si ocupare in regiunea Sud Est, POSDRU/137/5.2/G/135411, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Conferinta de lansare a proiectului a avut loc vineri, 6 iunie 2014, in cadrul Universitatii „Ovidius” din Constanta (Sala Senatului) si a fost dedicata prezentarii obiectivelor si activitatilor in care membrii grupului tinta vor fi implicati pe toata durata implementarii.
Peste 340 de persoane din mediul rural, judetele Constanta, Tulcea, Galati, Braila, Buzau si Vrancea vor beneficia de un model „mestesugit” de formare si ocupare in cadrul unui proiect finantat din fonduri europene. Cum? Se iau 340 de someri, persoane inactive, persoane in cautarea unui loc de munca, persoane ocupate in agricultura de subzistenta, angajati sau manageri din mediul rural, se trec printr-o sesiune de informare si consiliere profesionala, li se evalueaza abilitatile si competentele, profilul si potentialul si apoi se trimit la cursuri de formare profesionala sau de calificare. Acolo, vor invata mestesugurile traditionale in modelator ceramica, impletitor papura sau tesator manual, sa-si dezvolte competentele antreprenoriale, competentele sociale si civice, abilitatile de asistent relatii publice si comunicare si in activitati turistice (receptioner).
„Ne propunem prin proiect sa cream un model antreprenorial integrat si sustenabil, generator de dezvoltare rurala non-agricola in domeniile turistic si mestesugaresc. Ce aduce nou proiectul nostru? Programele integrate de formare si dezvoltare antreprenoriala. De exemplu, dupa ce formam grupul nostru tinta in mestesuguri traditionale, ii ajutam apoi sa-si dezvolte propriile afaceri sau sa se angajeze. Si asta se va intampla nu numai cu mestesugarii din proiect, ci si cu cei care urmeaza celelate cursuri de formare si calificare”, a declarat doamna conf.univ.dr. Nicoleta Ramona Bunda din cadrul Universitatii „Ovidius” din Constanta, Manager de proiect.
La finalul proiectului, vor fi:
  • Minimum 38 de angajati si manageri din mediul rural instruiti in dezvoltarea de competente antreprenoriale si competente sociale si civice;
  • Minimum 100 de persoane instruite in dezvoltarea de competente antreprenoriale si asistent relatii publice si comunicare;
  • Minimum 40 de persoane instruite in activitati turistice (Receptioner);
  • Minimum 60 de persoane instruite in trei mestesuguri specifice regiunii Sud-Est: modelator ceramica, tesator manual si impletitor papura;
  • Minimum 33 persoane premiate pentru cele mai bune planuri de afaceri, cele mai bune portofolii de produse create in cadrul sesiunilor practice sau cele mai bune strategii inovatoare de comunicare cu clientii elaborate si totodata, ajutate sa-si dezvolte propriile afaceri sau sa se angajeze.
Astfel, la eveniment au participat atat persoane din mediul rural de la nivelul regiunii Sud-Est, cat si potentiali angajatori in domeniu.
Persoana de contact:
Conf. univ. dr. Ramona Bunda
Manager de proiect
Universitatea „Ovidius” din Constanta
Bd. Mamaia, nr.124, Constanta, jud Constanta, codul postal 900527
Tel: 0722 692 541
Email: posdru_135411@fonduri-structurale.ro

 

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal