Crengi rupte, stâlpi doborâţi şi zeci de mii de gălăţeni fără curent electric

Dec 11th, 2012 in sectiunea National.

chiciura  Crengi rupte, stâlpi doborâţi şi zeci de mii de gălăţeni fără curent electric

Chiciura a făcut prăpăd în nordul judeţului Galaţi. Aproximativ 50 de stâlpi de înaltă tensiune, cabluri, dar şi crengi au fost puse la pământ din cauza vântului puternic şi a chiciurii, în nenumărate localităţi. Potrivit Prefecturii, ieri, în jurul orei 14.00, în judeţul Galaţi erau nu mai puţin de 36 de localităţi fără curent electric şi nu mai puţin de 47 de stâlpi căzuţi. La acea oră, în teren se aflau 14 echipe de intervenţii ale Electrica Galaţi pentru remedierea problemelor apărute şi realimentarea cât mai rapidă a tuturor clienţilor. De asemenea, potrivit directorului societăţii Drumuri şi Poduri, Luciano Tudor, pe drumurile judeţene se circula în condiţii de iarnă, din cauza poleiului, dar şi a multor crengi rupte de chiciură.

În nordul judeţului Galaţi, ieri se circula în condiţii de iarnă, potrivit conducerii societăţii Drumuri şi Poduri, din subordinea Consiliului Judeţului. Poleiul, dar şi multe crengi doborâte de vânt şi chiciură îngreunau traficul rutier. Cele mai afectate artere rutiere erau în zona comunelor Poiana, Buciumeni, Nicoreşti şi Ghidigeni, potrivit directorului societăţii, Luciano Tudor. „Se patinează în aceste zone. Am dat cu antiderapant, dar ploaia ne-a făcut mari probleme în acest sens pentru că, ce împrăştiam era curăţat, ulterior, de ploaie. În aceste zone sunt şi copaci căzuţi pentru că a plouat, au îngheţat, după care s-au rupt şi au picat chiar pe carosabil. Azi-noapte am intervenit de trei ori cu antiderapant pentru că ploaia curăţa tot”, ne-a declarat directorul Drumuri şi Poduri. Acesta a precizat că, deocamdată, nu se pune problema să existe vreo localitate izolată, în condiţiile în care nu a nins abundent.

În comuna Cosmeşti au fost probleme cu alimentarea energiei electrice încă de duminică seara, la ora 18.00, atunci când localitatea a rămas fără curent electric. Localnicii comunei Cosmeşti şi-au votat candidaţii pentru parlamentare la lumina lanternelor şi a lumânărilor. Potrivit lui Ion Tuchiluş, primarul comunei Cosmeşti, în cele cinci secţii din localitate procesul electoral nu a fost întrerupt, însă membrii comisiilor de votare au primit lumânări şi lanterne pentru ca localnicii să îşi poată exercita dreptul de a vota. „Toată comuna este în întuneric, probabil din cauza chiciurii de pe conductorii electrici. În cele cinci secţii de votare, procesul electoral se desfăşoară la lumina lumânărilor şi a lanternelor. Am informat Prefectura şi Electrica”, a declarat, duminică seara, primarul comunei Cosmeşti. Instituţia Prefectului judeţului Galaţi a solicitat, duminică seara, de la Garnizoana zonală, două autovehicule 6×6 care să poată ajuta la tractarea autobuzelor cu buletine de vot şi a personalului din secţii.

Ministrul MAI, Mircea Duşa, a avertizat, ieri, în cadrul videoconferinţei cu prefecturile din ţară, că meteorologii au emis avertizare de viscol, pentru zilele de marţi şi miercuri.

Sursa: http://bit.ly/VwF7XV

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal