Începe a doua sesiune a Programului “Casa Verde”

iun. 1st, 2011 in sectiunea Ultimele stiri, National.

Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Galaţi primeşte din nou dosare pentru finanţare în cadrul Programulului „Casa Verde”, adresat persoanelor fizice.

Începând cu data de 1 iunie, proprietarii (persoane fizice) ale locunţelor care pot beneficia de avantajele utilizării resurselor energetice regenerabile pot să-şi depună dosarele pentru solicitarea de finanţare nerambursabilă, la agenţiile judeţene de mediu.

Bugetul alocat Programului Casa Verde pentru anul 2011 este de o sută de milioane de lei, fiind distribuit la nivelul fiecărui judeţ, in funcţie de numărul de locuitori al acestuia.

Scopul Programului este îmbunătăţirea calităţii aerului, apei şi solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului şi a combustibililor fosili utilizaţi pentru producerea energiei termice necesare încălzirii locuinţelor şi obţinerii apei calde menajere.

Programul, care se adresează exclusiv persoanelor fizice, constă în acordarea unor sume fixe, din bugetul Fondului pentru mediu, în funcţie de tipul instalaţiei: pâna la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare; pâna la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de caldură; pâna la 6.000 lei pentru instalaţie de producere a energiei termice pe baza de peleţi, brichete, tocătură lemnoasă, precum şi orice fel de resturi şi deşeuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

În cadrul programului, poate solicita finanţare oricare persoană fizică care are domiciliul pe teritoriul României; este proprietar/coproprietar al imobilului pe/în care se implementează proiectul.

Mai multe detalii despre aces program puteţi obţine accesând site-urile www.mmediu.ro şi www.afm.ro
Pentru judetul Galati a fost distribuita suma de 2.857.602 lei, numarul de locuitori al judetului fiind de 619.556.

Persoanele fizice, interesate sa aplice in cadrul Programului, pot consulta ghidul de finantare, publicat in Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 310/05.05.2011 si disponibil pe pagina web a Administraţiei Fondului pentru Mediu, la sectiunea aferentă Programului.

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal