Kovesi, sursa jurnalistilor de la EVZ

apr. 8th, 2011 in sectiunea National.

UPDATE – Ciutacu dezvaluie cu probe cum a livrat Laura Kovesi, la „Evenimentul zilei”, de pe mailul personal varianta “curatata” a rechizitoriului Vantu!

Jurnalistul Victor Ciutacu a publicat, miercuri, pe blogul sau www.ciutacu.ro dovada ca Procurorul General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a transmis de pe mailul sau personal, pe mailul ziaristului Mircea Marian, de la “Evenimentul zilei”, rechizitoriul intocmit de subalternii sai pe numele inculpatului Sorin Ovidiu Vantu (omul de afaceri a fost acuzat de favorizarea infractorului, pentru ca i-a trimis sume de bani fugarului Nicolae Popa, ca sa se asigure ca nu se va intoarce in Romania). Stenogramele discutiei dintre Vantu si anumiti jurnalisti ai Realitatea TV au fost “scapate” de procurori in dosarul ajuns in instanta, desi acestea nu aveau legatura cu acuzatia adusa lui SOV. Inspectia Judiciara a sarit ca arsa, a facut o “ancheta”, in urma careia nu a reusit sa descopere sursa celor care au publicat stenogramele, si a propus, ca urmare, interzicerea accesului jurnalistilor la dosarele din instanta. Pe blogul lui Ciutacu a fost insa postata o dovada ca sursa a fost chiar Procurorul General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, si ca, din pozitia sa, l-a “lucrat” pe Vantu prin presa.

Kovesi, sursa jurnalistilor de la EVZ

Din imaginile publicate de jurnalistul Victor Ciutacu pe blogul sau se poate observa ca expeditorul mailului este “Kovesi Codruta”, de la adresa ”kovesi@mpublic.ro”, iar destinatarul mailului este nimeni altul decat Mircea Marian, conform adresei mircea.marian@evz.ro. Subiectul mail-ului expediat este: “rechizitoriu vantu curatat ultima varianta”, iar data la care mail-ul a fost expediat este 14 octombrie 2010, adica exact in perioada in care presa scrisa, audio-video si online a fost inundata de stenogramele discutiilor dintre Vantu si angajati ai Realitatea Media, sau colaboratori ai postului. Subiectele discutate de cei interceptati nu aveau nicio legatura cu acuzatia de favorizarea infractorului care ii era adusa omului de afaceri Sorin Ovidiu Vantu.

UPDATE – Pozitia PICCJ fata de dezvaluirile lui Ciutacu

„Ca urmare a numeroaselor solicitari venite din partea reprezentantilor mass-media cu privire la informatiile aparute pe blogul www.ciutacu.ro, sub titlul „Cum l-a executat Kovesi pe Vantu in Evz”, Biroul de informare publica si relatii cu presa face urmatoarele precizari:

La data de 14 octombrie 2010, Biroul de informare publica si relatii cu presa a remis mass-media Comunicatul de presa nr. 997/VIII-3/2010 privind trimiterea in judecata a inculpatilor Vantu Sorin Ovidiu si Turcan Octavian sub aspectul savarsirii infractiunii de favorizarea infractorului, precum si a inculpatului Stoian Alexandru sub aspectul savarsirii infractiunii de complicitate la favorizarea infractorului, comunicat ce este disponibil pe site-ul www.mpublic.ro la rubrica Mass-media – Comunicate de presa – 2010.

In conformitate cu prevederile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, precum si cu uzantele biroului de presa, ulterior trimiterii comunicatului, s-a transmis unor jurnalisti, in baza cererilor formulate, copii ale rechizitoriului mentionat. Astfel, in ziua de 14 octombrie 2010 precum si in zilele ce au urmat, in baza solicitarilor adresate s-a transmis, in format electronic, de la adresa de e-mail presa@mpublic.ro, pe adresele de e-mail indicate in cereri, copia rechizitoriului intocmit in cauza, supusa anterior procedurii de protejare a datelor cu caracter personal („curatat”), unor publicatii precum Adevarul, Curentul, Evenimentul Zilei, Jurnalul National, Mediafax, Puterea, Ring s.a..

Se impune a fi facuta mentiunea ca, in acest caz, comunicarea publica, in diferitele etape procesuale (masuri preventive, propunere arestare preventiva si trimitere in judecata), s-a realizat exclusiv prin intermediul comunicatelor de presa si al raspunsurilor la solicitari, furnizate de Biroul de informare publica si relatii cu presa”.

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal