Ninsori, vânt şi polei se întorc în România. PROGNOZA PE TREI ZILE

Ian 22nd, 2013 in sectiunea National.

avertizare de ninsori si vant puternic in toata tara miercuri si joi 181530 17421300  Ninsori, vânt şi polei se întorc în România. PROGNOZA PE TREI ZILE

Miercuri, temperaturile continuă să scadă în jumătatea nordică, unde se apropie de mediile climatologice, respectiv maxime între minus 1 şi 5 grade. În rest vremea va fi în continuare caldă pentru această perioadă, cu valori termice la amiază de până la 12 grade în Dobrogea. Va fi o zi însorită în Oltenia şi în Muntenia, dar cu nori şi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare în Crişana, Maramureş şi pe arii mai restrânse în Banat, Transilvania şi Moldova, iar în Dobrogea in primele ore ale zilei trecător va ploua slab.

În Bucureşti, soare şi 2…3 grade în zori şi maxima la amiază ajunge până la 9…10 grade. La munte cerul va fi noros si temporar se vor semnala precipitaţii slabe predominant sub formă de ninsoare în aproape toate masivele. Seara şi noaptea aria ninsorilor se restrânge spre Muntii Apuseni şi nordul Carpatilor Orientali. Vântul este activ îndeosebi în zonele de creastă, iar temperatura aerului va continua să scadă, spre valorile specifice acestei perioade. Stratul de zăpadă s-a mai topit în ultimele zilei, dar este în continuare consistent in majoritatea staţiunilor şi măsoară 65 cm la Sinaia Cotă, 46 cm la Predeal, 19 cm la Arieseni, 35 cm la Straja, 15 cm in Poiana Braşov şi 39 cm la Păltiniş.

Vremea pe regiuni

În regiunile intracarpatice vremea continuă să se răcească astăzi, astfel că valorile termice vor fi apropiate de mediile climatologice – maxime de 1 grad la Satu Mare, 4 grade la Timişoara şi Braşov şi 5 grade la Sibiu. Local va ninge, iar în sudul Transilvaniei mai sunt posibile şi lapoviţe sau ploi. În sud o zi însorită dar cu vânt activ. Dimineaţa mai sunt câţiva stropi de ploaie în Muntenia. Sub aspect termic tot o zi caldă, nu aşa de caldă ca cea de ieri – temperaturi maxime mai scăzute cu 3…5 grade, dar chiar şi aşa tot se vor atinge 10 grade la Giurgiu şi la Călăraşi. Dobrogea nu este aşa de însorită – cerul rămâne înnorat în prima parte a zilei când pe arii restrânse va ploua slab. Temperatura aerului este în scădere uşoară, astfel la amiază vor fi 11 grade la Constanţa şi 9 grade la Tulcea, cu aproape 10 grade peste mediile specifice perioadei. În Moldova se răceşte uşor. Cerul va fi mai mult noros şi va ninge slab in jumătatea nordică a regiunii. Vântul nu trece de moderat, iar la amiază se vor înregistra 7 grade in Galaţi, 3 grade în Bacău şi la Iaşi şi minus 1 grad la Suceava.

Vremea pe două zile

Joi, în prima parte a zilei vremea va fi chiar plăcută, iar vântul este in general slab. Începând de după-amiază, o depresiune mediteraneană se apropie de ţară, astfel că norii şi ploile se extind, până seara în Oltenia, Muntenia şi Dobrogea. Vântul se va intensifica în sudul şi sud-estul ţării şi va sufla în rafale susţinute. Noaptea va continua să ploua în sud, iar în special în Moldova şi în zonele de munte se vor semnala ninsori. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 3 grade în Bucovina si 11…12 grade in sud-est. Şi în Bucureşti dimineaţa de mâine este plăcută – soarele se strecoară printre nori, iar temperatura va creşte spre o maximă de 7…8 grade. Spre seară cerul se înnorează şi spre seară şi noaptea va ploua, iar cantităţile de apă vor fi însemnate. Vineri, iarna se instalează cu toate manifestarile specifice – vânt, ninsoare şi polei. Vor cădea precipitaţii sub formă de ninsoare în toate regiunile, totusi, în Dobrogea predomină ploile, iar în Oltenia şi Muntenia la inceputul zilei se vor semnala lapoviţe şi viscoleşte ninsoarea în Moldova şi la munte. Temperatura aerului continuă să scadă, astfel la amiază se vor înregistra între minus 7 grade la Suceava şi 7 grade la Constanţa. Capitala nu este ocolită de revenirea iernii. Ploaia se transformă rapid în ninsoare, iar vântul va fi moderat cu intensificări. Temperatura maximă va fi de 1 grad, dar la nivel de percepţie va fi mult mai coborâta.

http://bit.ly/WkthRD

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal