O gălăţeancă, în lupta pentru şefia DNA

oct. 8th, 2012 in sectiunea National.

Paula Nicoleta Tănase, procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, şi-a depus candidatura pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA)

După aproape 16 ani de magistratură, procuroarea Paula Nicoleta Tănase îşi doreşte să facă o schimbare în sistemul juridic din România. Motivaţia ei este foarte clară şi speră să reuşească să facă marea schimbare din justiţie. „Dacă un procuror nu reuşeşte timp de şase ani şi jumătate să afle adevărul într-o speţă în care există date certe şi verificate, îmi pun întrebarea ce poate face un contribuabil care s-ar afla într-o asemenea situaţie. Vorbesc despre această speţă pentru că este una de mare corupţie, în care sunt implicaţi magistraţi. Dacă se pot întâmpla astfel de lucruri înseamnă că sistemul judiciar nu este funcţional şi principiile de drept sunt profund lezate. Este nevoie de o schimbare. Este nevoie de un om onest, puternic, incoruptibil, pe care nimeni şi nimic nu îl poate opri în aflarea adevărului”, ne-a declarat Paula Nicoleta Tănase.

Magistratul nu a dorit să discute despre lupta politică care s-a declanşat la nivel central în legătură cu postul de şef de la DNA: „Nu vreau să discut despre lupta aceasta. Am curajul necesar şi m-am înscris pentru acest post. Îmi doresc o independenţă reală pentru procurori, acesta fiind un lucru foarte important pentru mine”.

Sursa: Viata Libera

1 raspuns la “O gălăţeancă, în lupta pentru şefia DNA”

  1. GIGI ZISU spune:

    ……FELICITARI si cred ca nu vei renunta ;societatea are nevoie urgenta de astfel de magistrati .te afli printre putinele cadre care vor sa ieie taurul de coarne si care cu adevarat ai curajul sa actionezi din radacini[a-si dori ca magistrati ca NICOLETA TANASEsa se afirme si sa aduca socitatea intadevar in mileniul3 . GIGI ZISU FLORIDA _USA –

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal