Peste 1100 de litri de băuturi spirtoase, oprite de la comercializare în Vrancea

Sep 12th, 2012 in sectiunea National.

Decizia aparţine comisarilor de la Protecţia Consumatorului, care au desfăşurat o acţiune de control privind calitatea, modul de comercializare şi etichetare a băuturilor spirtoase, controlul desfăşurându-se în reţeaua de comercializare şi la producători.

În urma controlului efectuat, nu s-au constatat abateri privind starea ambalajelor (integritate, etanşeitate), încadrarea în volumul net declarat şi nu au existat cazuri în care sã aparã prezumţii de neconformităţi privind parametrii fizico-chimici ai bãuturilor verificate.

„La un punct de lucru din Focşani – depozit distribuție, au fost gãsite în stoc 24 butelii (42 litri) lichior de caise cu depuneri fine la fundul buteliei. Prin agitare, depunerea trece în suspensie conferind o opacitate necaracteristicã produsului. Lotul respectiv, în valoare de 1.470 lei a fost oprit definitiv de la comercializare, operatorul economic fiind sancţionat contravenţional”, se arată într-un comunicat al Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor. Pentru abaterile constatate , s-a dispus oprirea temporara de la comercializare a 1100 litri băuturi spirtoase, în valoare totală de 27.222 lei până la remedierea deficienţelor şi s-au aplicat 6 avertismente şi 3 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 8.000 lei.

S-au găsit la comercializare băuturi importate la care traducerea în limba română a informaţiilor marcate de producãtor pe etichetă (in limbile englezã/germanã) este incompletã, nefiind menţionate ingredientele din categoria aditivilor alimentari : emulgatori, coloranti. Alte abateri : lipsa lotului de fabricaţie, neafişarea preţurilor pe unitatea de desfacere şi cu atât mai puţin a preţului pe unitatea de mãsurã-litru.

Sursa: Adevarul

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal