“Recidivatorul”

iun. 28th, 2011 in sectiunea Ultimele stiri, National.

Seful Biroului Politiei Rutiere, Ionel Calici, ne obliga sa revenim. Dupa o intreaga harababura facuta in traficul tecucean, in care esti tentat sa cobori din masina si sa tipi cat te tin plamanii „Salveaza-ne Calici! Da-ti DEMISIA”, „comandantul de la radio” cum i se spune mai nou, recidiveaza din nou cu spagarii, „traficuri” de influenta, maruntisuri dintr-astea… penale sau penalizatoare?!

Nona Popovici – sefa banilor murdari din Primaria Tecuci
, spala „rufele” si „albeste” tot cu cine credeti?! Greu de spus, usor de intuit – simplu de demonstrat… De pilda daca DNA Popovici este sunata, evident pe telefonul de serviciu, sa dispuna inchiderea semaforului de la „Cina” pentru c-a avut loc un eveniment rutier soldat cu tamponarea a vreo sase masini, ce credeti ca raspunde?! Nimic mai simplu pentru un functionar public… „lasati-mi hartie scrisa si va raspund in 30 zile”. Indignati-va! pentru ca aveti motive: unul ar fi ca dna Popovici ar fi meritat un proces verbal de contraventie, singurul care l-ar fi putut semna fiind Calici, al doilea, inversiunea „pozitiei de drepti”… Calici in fata lui Popovici si nu invers, urmata chiar de un raport… stimata doamna, permiteti-mi sa raportez… toate masinile date in consemn, alea inscriptionate cu TRA, alea cu pavajul, cele ale Tancrad-ului si cele care mi le-ati soptit la ureche au trecut nestingherite, urmele de beton fiind sterse de baietii mei, iar de neregulile din avizele de insotire le-am spus ca-s facute dupa o alta matematica, la care le-am „adus aminte” ca au fost absenti in timpul scolii. Permiteti-mi sa mai raportez… am rezolvat si cu taximetristii, va promit ca n-o sa mai fie probleme! Stiti… am o rugaminte… oficializati aia cu Marcu, din piata, fosta cladire a lui Petrea de la Constructia… da, da… exact, la scoala 4, acolo,…ca se-mpiedica babele de lant si varsa laptele… apoi spun astia ca am mai nascocit un nou marcaj…

Cand doi „concurentializeaza” Calici „castiga”
EEii castiga… se cheama d-aia….. de foloase necuvenite. Nu mare mi-a fost mirarea sa-l vad pe Calici in mai toate prezidiile concursurilor pentru copii. Nici nu-i de mirare, copiii primesc cadouri, seful circulatiei fiind un copil in ale meseriei… Da, dar copil obraznic, cu mari sanse de accedere in Mafia Permiselor. Nimic nu-i gratuit… in afirmatiile anterioare, pentru ca Ionel Calici trage sforile… foloaselor necuvenite prin scolile de soferi, pardon, prin liceele Tecuciului, ba nu… prin amandoua, da, da, prin amandoua! Adica se merita un mic istoric: La sugestia sefului Politiei Tecuci, Florin Balcan, de a tempera teribilismul tinerilor posesori de permise auto, prin educatie, intr-o actiune concertata a mai multor institutii, fundatia SEMNAL a infiintat un concurs, pe teme rutiere, destinat elevilor din clasele a XI-a si a XII-a, cu scopul vadit de a aduce „informatia rutiera” in fata tinerilor, la care premiile erau destul de incitante, Premiul I – scolarizare gratuita, II si III procente din aceasta.
Parteneriatul era constituit din F Semnal, o scoala de soferi si doua licee aferente (implicit celelalte doua licee cu alta scoala de soferi) plus suportul logistic al Circulatiei, in primul rand pentru a impune in mentalul colectiv AUTORITATEA, care lipseste atat de mult sefului circulatiei si serviciului pe care-l conduce. Trecand de istoric, micimea lui Calici l-a impins sa se bucure de „cadouri”, fiind trompeta nr. 1 a celei de-a doua scoli pe „teritoriul” primelor doua licee, creand debandada, formand trafic de influenta, facilitand primirea de foloase necuvenite, mizeriile ajungand pana la desemnarea castigatorului cu o seara inainte de tinerea examenului. Cu parere de rau, aduc la cunostinta, public, sefului politiei Tecuci motivul pentru care fundatia Semnal se retrage din acest parteneriat, Calici fiind „cancerul” acestor idei frumoase si constructive.

Ofensiva: Calici trece la eludarea lui 544

Drept pedeapsa pentru demascarile facute, Calici a interzis emiterea zilnica a comunicatelor de presa catre redactia noastra. De cand adevarul doare, faxul politiei a incetat sa mai emita catre Semnal, celelalte formatiuni media tecucene bucurandu-se de informatia olografa a „comandantului circulatiei”, surprinzator, cazurile fiind mult diferite de cele emise de purtatorul de cuvant al IPJ Galati, comisar de poliţie Cristina TATULICI. Speram intr-o reglare rapida a situatie jenant create de Calici prin intermediul faxului 0236 820054.
Pentru ca nu mai avem timp si spatiu, vom reveni cu dezvaluirile despre noua casa a politistului, aproape cat un hotel si, vreo patru mii de euro, „datorie” pentru un „mecanism” beton, de turnat beton, de turnat in beton… veti citi!  Totodata, pentru ca adevarul doare si nu dorim sa cream suferinte comisarului sef de circulatie, acest text a fost scris, gindit si conceput ca un pamflet. In consecinta, va rugam sa-l consumati ca atare!

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal