Un poliţist prinde infractori şi în timpul său liber. Ultima lui „captură”: doi tâlhari abia trecuţi de adolescent

Oct 17th, 2012 in sectiunea National.

Cei doi au tăbărât cu pumnii pe o tânără căreia i-au smuls telefonul mobil şi un lanţ de aur, în miezul zilei, pe stradă, convinşi că nimeni nu-i va înfrunta. S-au înşelat, un trecător, poliţist de frontieră, i-a prins cu ajutorul unui tânăr mobilizat de exemplul său.

Doi tâlhari gălăţeni, ambii de vârsta majoratului, au avut tupeul de a încerca să jefuiască o tânără, pe stradă, ziua în amiaza mare, bazându-se pe o realitate tristă, aceea că, de cele mai multe ori, trecătorii nu intervin în apărarea victimelor.

De astă dată însă au avut parte de o mare surpriză. Şi nu din partea oricui, ci a unui poliţist de frontieră, care, aflându-se în timpul său liber, era în haine civile.

„În jurul orei 15.20, un poliţist din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Galaţi, în timp ce se întorcea acasă, a fost alertat de strigătele unei tinere care fusese lovită şi tâlhărită de doi bărbaţi. Fără a sta pe gânduri, poliţistul, a intervenit şi după o urmărire care a durat cateva minute, a reuşit prinderea şi reţinerea unuia dintre cei doi agresori. Totodată au fost recuperate bunurile furate, un telefon mobil în valoare de 2000 lei şi un lănţişor de aur. Cel de-al doilea suspect a fost reţinut de un alt tânăr care a intervenit încurajat de reacţia polistului”, ne-a informat inspector principal lazăr Denis Mihaela.

Poliţistul – care este la a doua asemenea ispravă, în 2007 prinzând, tot pe stradă un hoţ – n-a acceptat să-i fie dezvăluită identitatea întrucât consideră că gestul său a fost cât se poate de firesc.

Cei doi infractori au fost predaţi poliţiştilor de la Secţia 2 pe numele lor fiind întocmite dosare de cercetare penală pentru tâlhărie.

Sursa: Adevarul

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal