Vijelia de luni dimineaţă a lăsat în beznă nouă localităţi din judeţul Galaţi

Dec 4th, 2012 in sectiunea Ultimele stiri, National.

În total, 18 sate şi comune gălăţene au fost afectate de avarierea liniilor de transport a energiei electrice şi a punctelor de transformare, însă în cazul a jumătate dintre acestea s-a reuşit reluarea alimentării

Conform situaţiei centralizate la nivelul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a fenomenelor meteo din această dimineaţă (vânt puternic, cu viteză de până la 70 km/h şi ploi), în 18 localităţi a fost afectată alimentarea cu energie electrică, parte din avarii fiind remediate.

Luni după-amiază, nu erau alimentate cu energie electrică nouă localităţi:  Folteşti, Izvoarele, Cişmele, Slobozia Conachi, Stoicani, Schela, Lozova, Nămoloasa, precum şi cartierul Dimitrie Cantemir, situat la marginea Municipiului Galaţi.

La nivelul judeţului, furtuna a afectat în total 157  de posturi de transformare şi 10 linii de transport al energiei electrice din care două avariate integral şi cinci parţial.

„Acţionează în continuare la remedierea avariilor 10 echipe operative (30 de persoane şi 10 maşini) din cadrul Sucursalei de Distribuţie a Energiei Electrice Galaţi. În teren se află, de asemenea, 33 de lucrători din cadrul Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, 20 de persoane din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi şi nouă persoane de la Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Tecuci, care lucrează la degajarea elementelor de acoperiş, a copacilor şi a stâlpilor căzuţi”, ne-a declarat Petrica Paţilea, directorul Cancelariei Prefecturii Galaţi.

Sursa: http://bit.ly/RyOf2g

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal