Comunicat de presa – Paul Ichim

Oct 3rd, 2012 in sectiunea Politic.

Paul Ichim, senator PNL: „Ministerul Sanatatii trebuie sa accepte ca sanatatea populatiei este un element de strategie nationala”

Senatorul liberal Paul Ichim a primit din partea Ministerului Sanatatii raspunsul la intrebarea referitoare la dotarea cu aparatura radiologica a Unitatilor de Primiri Urgente (UPU) din cadrul spitalelor.

In raspunsul primit se arata ca ministerul are cunostinta despre aspectele semnalate de senatorul galatean si analizeaza posibilitatea preluarii aparaturii imagistice de la unitatile sanitare care au fost inchise in scopul distribuirii acesteia Unitatilor de Primiri Urgente. In situatia in care varinata preluarii aparaturii radiologice nu se va dovedi fezabila, Ministerul Sanatatii va lua in calcul aceasta necesitate la intocmirea Bugetului de Venituri si Cheltuieli aferent anului 2013.

„Apreciez promptitudinea raspunsului dat de Ministerul Sanatatii, dar am rezerve ca aparatura existenta in unitatile inchise ar corespunde tehnic sistemului de primiri urgente, sistem care necesita aparatura Reontgen cu inregistrare, achizitie si procesare digitala a imaginii, cunoscandu-se fluxul foarte crescut de pacienti din Unitatile de Primiri Urgente. In mod sigur voi urmari daca promisiunea se va si concretiza, deoarece, din punctul meu de vedere, sanatatea populatiei reprezinta un element de strategie nationala”, a precizat senatorul PNL Paul Ichim.

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal