Gălăţenii sunt campioni naţionali în ceea ce priveşte datoriile către bănci

mai 3rd, 2011 in sectiunea Ultimele stiri, Politic.

Potrivit Băncii Naţionale a României, restanţele la credite au crescut în luna martie cu peste 70% faţă de martie anul trecut. Pe locul întâi în topul datornicilor se află judeţul Galaţi, urmat de Ialomiţa şi Bistriţa Năsăud 384,7 milioane de lei).

Scăderea salariilor şi a puterii de cumpărare i-a impiedicat pe mulţi români să-şi mai achite ratele la banci.

În total, datoriile românilor se apropie simţitor de 18 miliarde de lei. Potrivit ultimelor date ale BNR, creditarea a fost pe minus în martie faţă de luna precedenta, atât la împrumuturile în lei, cât şi la cele în valută. Creditele restante acordate în lei au urcat în martie cu 1,72% faţă de februarie şi cu 8,34% comparativ cu sfârşitul anului trecut, la 8,23 miliarde de lei, şi reprezentau 10,68% din totalul împrumuturilor acordate în monedă naţională.

Valoarea împrumuturilor restante acordate în valută, exprimată în lei, a crescut în martie cu 0,9% comparativ cu februarie şi cu 11,65% faţă de finele anului trecut, ajungând la 9,55 miliarde de lei.

Creditele restante la împrumuturile în lei luate în Braşov sunt de 356,2 milioane lei, iar sumele restante pentru împrumuturile contractate în valută sunt de 377,2 milioane lei. Sibiul şi Mureşul se află la mijlocul clasamentului, cu datorii sub 200 de milioane de lei.

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal