Interpelarea senatorului Laurenţiu Chirvăsuţă către Ministerul Sănătăţii

Oct 9th, 2012 in sectiunea Politic.

Dupa ce senatorul Laurenţiu Chirvăsuţă a făcut în data de 14 septembrie 2012 o adresă către Ministerul Sănătăţii privind situaţia spitalului de boli cronice din Iveşti, 10 zile mai târziu i s-a răspuns de către ministrul Vasile Cepoi. În răspuns se menţionează faptul că unitatea medicala se afla pe lista celor care nu pot incheia contracte cu casele de asigurari. Referitor la situatia spitalului, Ministerul Sanatatii precizeaza ca in 2011, administratia publica locala a facut o solicitare de schimbare a destinatiei Spitalului de Boli Cronice in unitate de asistenta medico-sociala, dar, cu toate ca pentru fondurile necesare platii personalului medico-sanitar si a cheltuielilor cu medicamentele si materialele sanitare se apela la Bugetul de Stat, iar restul cheltuielilor fiind suportate de administratia locala, propunerea facuta nu a fost agreata de conducerea Ministerului Sanatatii.

Ulterior au fost depuse adrese din partea DSP Galati prin care se solicita infiintarea unui Centru de Sanatate Multifunctional in locatia fostului Spital de Boli Cronice, in structura Spitalului Clinic Judetean de Urgenta „Sf. Apostol Andrei”, precum si a unei sectii exterioare a Unitatii de Asistenta Medico-Sociala Ganesti, care sa functioneze tot la Ivesti. Raspunsul trimis de Ministerul Sanatatii precizeaza ca „solicitarea de infiintare a oricarei structuri care sa ofere servicii medicale, respectiv medico-sociale, in locatia fostului Spital de Boli Cronice Ivesti, va putea fi analizata ulterior desfiintarii spitalului din localitate, prin hotarare de Guvern”.

Din datele existente pana in prezent, Ministerul Administratiei si Internelor a trimis spre avizare proiectul de hotarare de Guvern de desfiintare a Spitalului de Boli Cronice Ivesti, el fiind deja avizat de Ministerul Sanatatii si aflandu-se in procedura de obtinere a avizelor de la celelalte ministere.

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal