Mircea Toader „cotonogit” de rezultatul Referendumului

iul. 31st, 2012 in sectiunea Ultimele stiri, Politic.

Începând de astăzi, Mircea Toader nu mai conduce PDL Galaţi, fiind înlocuit din funcţie cu Mihai Capră. Mircea Toader a declarat că „măsura nu este venită ca o sancţiune privind rezultatele alegerilor, ci este motivată de faptul că în următoarea perioadă trebuie să mă concentrez mai mult pe activitatea de la Bucureşti, de la Cameră”.

Cât priveşte numirea lui Mihai Capră ca şef al filialei locale PDL, Toader spune că preşedintele PDL Vasile Blaga a făcut întotdeauna echipă bună cu gălăţeanul care a şi fost un timp îndelungat secretar de stat MAI.

Cum va fi Capră ca şef al PDL? Toader se abţine să comenteze: „Vom vedea după ce se apucă de treabă. Eu am mers pe principiul <<nu tăia, ci adună>>, dar s-au adunat şi gunoaie, dar nu pentru că am ales, ci au fost impuse”.

Înlocuitorul lui Mircea Toader, noul preşedinte interimar al PDL Galaţi, Mihai Capră a confirmat numirea sa în funcţia de conducere a partidului: „Mi-a cerut acest lucru singurul om din lume pe care nu aş fi putut să îl refuz, domnul Blaga. În plus, îmi place să cred că am şi o datorie de întors PDL-ului”.

Mihai Capră spune că „timpul de reorganizare al partidului este scurt”, aşa că măsurile vor fi luate cât mai repede. Noul preşedinte al PDL vrea să se bazeze în primul rând pe aleşii locali – primari, consilieri – adică exact pe cei care au confirmat, prin voturile obţinute, că sunt agreaţi de cetăţeni. În plus, Capră spune că va „cerne” mult mai atent noile primiri în partid, astfel încât democrat-liberalii de la Galaţi să nu mai trimită în Parlament un nou deputat Boldea.

Mircea Toader reclamase ieri faptul că s-au înregistrat o serie de infracţiuni în privinţa votului de duminică: la Tecuci – de vot multiplu („trei persoane au votat în secţie după ce au votat cu urna mobilă”), la Cudalbi-turism electoral („poliţistul cu primarul cărau oameni la vot”) şi „doi consilieri locali PNL şi PSD de la Matca şi Tecuci au fost acreditaţi ca observatori din partea unui segment de media, deşi pentru asta trebuie să declari pe propria răspundere că nu faci parte dintr-un partid politic”.

„Unii reprezentanţi PDL în secţii de vot au fost amendaţi pentru că au refuzat să plece cu urna mobilă. Noi i-am instruit să nu plece cu urna mobilă, pentru că în secţie s-ar fi putut produce fraude. De pildă, la Tecuci  – unde vom face plângere penală pe numele preşedintelui şi membrilor – s-au găsit 146 buletine albe, băgate pachet în urnă, căci acolo a lipsit reprezentantul nostru  vreo 45 de minute”, a adăugat Toader apreciind totuşi că „poliţia a fost promptă, la fel şi procurorul a fost prompt vom vedea cum se vor finaliza anchetele. Vrem verificări clare cred că trebuie impusă pedeapsa cu închisoarea pentru cei vinovaţi”.

Sursa: Viața Liberă

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal