Steaua – Oţelul 2-1: Continuă agonia gălăţenilor

sept. 3rd, 2012 in sectiunea Sport.

Debutul de joc a fost catastrofal pentru gălăţeni, care în primele zece minute au încasat două goluri, la primele situaţii de poartă ale gazdelor. Mai întâi, Rocha a finalizat din şase metri dintr-un offside nesemnalizat în minutul 3, iar cinci minute mai târziu, Pintilii a marcat cu un şut la colţul lung, din marginea careului. Mai departe, Oţelul a evoluat curajos, în jumătatea adversă şi a ieşit la rampă în minutul 13, atunci când după o fază spectaculoasă, Viglianti a marcat cu un şut superb de la 25 de metri. După ce Neagu şi Stromajer s-au distrat cu adversarii în banda stângă, Pena a scos intelligent cu călcâiul pentru argentinianul Oţelului. Până la pauză, gălăţenii puteau restabili egalitatea pe tabela de marcaj, dar Pena a şutat puţin pe lângă poartă, după o recuperare la marginea careului.

Repriza secundă a fost un calvar pentru privitori. Oţelul şi-a epuizat rapid resursele şi n-a mai contat în atac, iar Steaua nu a reuşit să pună probleme pe faza ofensivă, preferând să conserve rezultatul. Singura ocazie a gălăţenilor din partea secundă a fost şutul de la distanţă al lui Neagu, când jocul era oprit de centralul partidei. Antrenorul Viorel Tănase a debutat cu o înfrângere în Liga 1, iar Oţelul rămâne doar cu cinci puncte după şapte etape, ocupând locul 14, primul deasupra liniei retrogradării.

După pauza determinată de jocurile naţionalei în preliminariile Campionatului Mondial, Costin şi compania vor evolua pe teren propriu împotriva celor de la Viitorul Constanţa.

Giurgiu, noul căpitan

Odată cu instalarea pe postul de antrenor a lui Viorel Tănase, mijlocaşul Gabriel Giurgiu a devenit noul căpitan al echipei, deşi până acum Sergiu Costin a fost desemnat liderul din teren. Giurgiu a mai purtat banderola şi în mandatul lui Munteanu, însă niciodată când era pe teren şi Costin.

Schimbările lui Tase

Chiar dacă nu au fost surprize în formula de start a Oţelului, noul antrenor Viorel Tănase a efectuat schimbări tactice, Giurgiu fiind singurul închizător. Neagu şi Viglianti au jucat mai avansat, în aceeaşi linie cu extremele Inkango şi Stromajer. În repriza secundă, Tase a încercat mai multe schimbări tactice pe faza ofensivă însă fără nici un folos.

Suporterii, la datorie

Aproximativ 200 de fani gălăţeni au făcut deplasarea pentru meciul Oţelului din Ghencea cu Steaua, aceştia având pregătită şi o coregrafie specială. Cu câteva zile înaintea partidei, toţi suporterii Oţelului au fost îndemnaţi de actuali sau foşti jucători ai roş-alb-alabştrilor să-şi susţină echipa favorită în această deplasare.

Sursa: Viata Libera

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal