Voleibalista care a jucat însărcinată în şase luni va fi premiată de autorităţile din Galaţi

mart. 11th, 2014 in sectiunea Sport.

646x404  Voleibalista care a jucat însărcinată în şase luni va fi premiată de autorităţile din Galaţi

Este vorba despre Ileana Berdilă, sportiva care a jucat însărcinată în luna a VI-a pentru a-şi salva echipa de la retrogradare. Sportiva va primi de la primarul Marius Stan şi de la o companie privată din Galaţi o plachetă şi o diplomă.

Distinsa sportivă are o carte de vizită impresionantă. A fost componentă a lotului naţional de volei feminin al României. A participat la Olimpiada de la Moscova din 1980, unde România s-a clasat pe locul 8. A câştigat locul 4 la Jocurile Mondiale Universitare din 1981, găzduite de Bucureşti. A participat la numeroase competiţii continentale, cea mai importantă performanţă fiind locul 3 în Cupa Cupelor (cu Penicilina Iaşi), în 1978. Din anul 2003 antrenează echipa de volei feminin CSU Galaţi, cu care, în 2011, a promovat în Liga I.

De numele Ilenei Berdilă se leagă o altă ”performanţă” notabilă: a intrat pe teren însărcinată în luna a VI-a pentru a-şi salva echipa de la retrogradare, lucru pe care l-a şi reuşit. „Este un gest de normalitate, prin care recunoaştem performanţele deosebite pe care mulţi sportivi din Galaţi le-au avut în cariera lor. Am fost şi eu sportiv şi ştiu cât de important este să ţi se recunoască meritele, să ştii că lumea nu te-a uitat şi că apreciază eforturile şi performanţele tale. Marii sportivi merită aprecierea noastră şi a comunităţii pentru care au câştigat titluri şi medalii”, a declarat primarul Marius Stan.

Campania de premiere a marilor sportivi gălăţeni va continua la toate meciurile de acasă al voleibaliştilor de la Arcada.

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal