„Promovare culturală comună – mijloc de dezvoltare a cooperării euroregionale la Dunărea de Jos”

aug. 9th, 2011 in sectiunea Ultimele stiri.

Festivalul Interetnic este organizat în cadrul proiectului „Promovare culturală comună – mijloc de dezvoltare a cooperării euroregionale la Dunărea de Jos”, finanţat prin Programul Operaţional Comun România – Ucraina – R. Moldova 2007-2013 şi are ca aplicant principal Consiliul Judeţului Galaţi, partener fiind Consiliul Raional Cahul – R. Moldova.

Bugetul total al proiectului este de 167.492 de euro, din care 149.955,59 euro reprezintă grantul, iar 17.536,41 euro cofinanţarea.

Proiectul „Promovare culturală comună – mijloc de dezvoltare a cooperării euroregionale la Dunărea de Jos” se derulează pe o perioadă de 12 luni, obiectivul general al acestuia fiind susţinerea cooperării euroregionale, prin creşterea capacităţii autorităţilor publice din regiunile membre ale Euroregiunii „Dunărea de Jos”, de a gestiona în comun proiecte cu impact transfrontalier şi intensificarea relaţiilor de colaborare la nivel cultural.

Obiectivele specifice ale proiectului în cadrul căruia are loc Festivalul Interetnic sunt:

–         Promovarea imaginii Euroregiunii “Dunărea de Jos” şi a regiunilor sale membre cu accentuarea valorilor culturale comune şi specifice deosebit de bogate ale zonei;

–         Realizarea unui schimb de experienţă la nivelul autorităţilor publice, din regiunile membre ale Euroregiunii, prin organizarea, în comun, a unei manifestări culturale de mare amploare;

–         Întărirea relaţiilor de colaborare transfrontalieră la nivelul societăţii civile şi valorificarea diversităţii culturale şi etnice de la graniţa de est a Uniunii Europene.

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal