Agrimat Matca – spirit de echipa si consultanta americana

iul. 4th, 2008 in sectiunea Ultimele stiri. Comenteaza

O data la 2 ani, Lindell Whitelock, consultant tehnic in cadul firmei World Wide Sires, merge intr-un turneu pe tot globul pamantesc, mai exact pe la fermele reprezentative cu care lucreaza, pentru a trata problemele manageriale cu care se confronta directorii acestora. ”Cu ferma Agrimat Matca colaboram de mai mult de 4 ani si vreau sa va spun ca este un lucru mare premiul pe care l-a luat aceasta ferma la Zilele crescatorului de taurine.
Am mai fost aici si de cate ori ne intalnim, oamenii se asteapta sa vorbesc de furaje, reproductie etc, dar de multe ori in ferme exista sI probleme cu oamenii.
Calatorind am auzit cateva probleme, in ferme, de genul nu pot angaja, nu gasesc oameni sa angajez, nu sunt competenti etc. Acum vin cu cateva lucruri ce pot corecta aceste greseli si anume recrutarea si angajarea oamenilor potriviti care trebuie testati daca sunt responsabili”, a precizat Lindell Whitelock. Urmatoarea etapa este instruirea si evaluarea performantelor angajatilor. Un lucru esential este motivarea acestora si comunicarea. Ca manager trebuie sa rezolvi conflictele ce apar intre partile implicate. In general, tipurile de neintelegeri ce apar in urma unui esec in ceea ce priveste personalul angajat sunt legate de salarii mai mari pentru ca problemele de motivatie sa dispara, insa banii nu rezolva asemenea situatii. Apoi managerii nu pot concura cu alti manageri in atractia angajatilor de calitate inalta si totusi se poate concura, dar trebuie oferite cateva lucruri mai importante cum ar fi provocarea – trebuie asigurata sansa de a invata lucruri noi etc. ”Se merge pe ideea ca angajatii care detin animale si utilaje agricole sunt mai motivati lucru care nu este adevarat deoarece angajatul trebuie sa fie motivat pentru ceea ce munceste nu pentru ca are animalele lui”, a adaugat Whitelock

Spiritul de echipa este succesul unei ferme
”Fermele de succes lucreaza in spirit de echipa. Schimbarea repetata a personalului este costisitoare si duce la scaderea productiei, managerii nu se pot concentra sa-si faca treaba deoarece trebuie sa caute alti angajati si atunci intrebarea este> Cum pastram angajatii buni?”, a sustinut Lindell. Foarte simplu> in momentul in care vine un angajat acesta trebuie sa fie pus la punct cu felul in care decurge activitatea in ferma, are nevoie de training, trebuie sa stie cine este persoana responsabila si cine este supervizor. Un feedback pozitiv da intotdeauna rezultare pozitive. Cu angajatul trebuie discutat si vazut cu ce probleme se confrunta si cum il poti ajuta sa le rezolve. Angajatul asteapta de la angajator sa-i spuna care este misiunea fermei, un lucru deosebit de important este sa lasi angajatii sa cunoasca care sunt telurile fermei, ce viziuni are aceasta despre viitor etc. Este foarte important sa impartim planurile cu anagajatii. Tot acestia trebuie sa stie care-i sunt sarcinile, responsabilitatea si standardele la care trebuie sa se ridice. ”Comunicarea este esentiala. Ascultarea si vorbirea sunt doua lucruri deosebit de importante de aceea vin cu 5 principii eficace in aceasta privinta> in primul rand trebuie ca managerul sa asculte eficace, sa raspunda potrivit, apoi trebuie sa citesti limbajul trupului, sa intrebi ca sa clarifici situatia si sa cauti domeniul comun de comunicare”, a sustinut Lindell Whitelock. :n general sunt doua tipuri de manageri> acel tip care nu-si implica angajatii in luarea deciziiilor si evolutia fermei nu este deloc pozitiva, iar cel de-al doilea tip de manager este cel care i-a deciziile impreuna cu angajatul si rezultatul este unul pozitiv.
”In ferma Agrimat Matca mergem tot mai mult spre mecanizare si reducerea personalului. Problemele angajatilor sunt probleme persoanele si sunt foarte mari, dar la noi in ferma nu avem asa ceva. Eu sunt foarte multumit de oamenii mei si ei de managerul lor”, a concluzionat Gavrila Tuchilus, managerul fermei Agrimat Matca.

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal