Aleşii tecuceni au aprobat proiectele de reabilitare termică a blocurilor

Noi 2nd, 2012 in sectiunea Local, Ultimele stiri.

În ultima zi a lunii octombrie, Consiliul Local al municipiului Tecuci s-a reunit în sedinţă „de îndată” pentru a dezbate şi vota câteva proiecte aflate pe ordinea de zi, proiecte ce nu suportau amânare.

Urgenţele de pe ordinea de zi a şedinţei-fulger au vizat aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Reabilitare termică bloc A1B str. 1 Decembrie 1918”, dar şi „Reabilitare termică bloc P3, str. Gheorghe Petraşcu nr. 33”. Investiţia ce urmează a fi pusă în practică este aşteptată de către tecuceni cu nerăbdare, având în vedere că aceasta a făcut parte din promisiunile actualului primar, Daniel Gerhard Ţuchel, în cadrul alegerilor locale din această vară. Valoarea totală a investiţiei pentru blocul A1B este de 834.257 lei cu TVA, perioada de realizare este de 6 luni, iar cota de cofinanţare de la bugetul local de 30%, în cuantum de 250.277 lei. Blocul P3 va beneficia de o investiţie totală de 1.704.829 lei cu TVA, cu o durată tot de 6 luni şi cofinanţare de 30% de la bugetul local, în valoare de 511.448 lei.

Investiţia va fi realizată prin Programul Naţional de Reabilitare Termică derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, iar lucrările prevăzute în cadrul proiectului „Reabilitare termică blocuri Municipiul Tecuci” vor urmări în principal reabilitarea termică a pereţilor exteriori, înlocuirea uşilor şi ferestrelor exterioare cu tâmplărie din PVC şi geam termopan, închiderea balcoanelor cu parapeţi din OSB cu polistiren expandat şi tâmplărie PVC.

Cu toate că primul pas a fost făcut, lucrările propriu-zise vor fi demarate în primăvara lui 2013, când timpul va fi favorabil unor astfel de intervenţii, care se vor desfăşura pe o perioadă de jumătate de an. Aceste două investiţii par a fi primele de pe lista de priorităţi a administraţiei publice locale, care doreşte ca toate blocurile din Tecuci să beneficieze de astfel de „îmbrăcăminte”, astfel încât facturile să scadă cât mai mult, în favoarea beneficiarilor, care pe lângă facturi mult mai mici, vor avea şi condiţii mult mai bune de locuit, cu o temperatură egală atât pe timp de zi, cât şi pe timp de noapte.

Sursa: http://bit.ly/TgX3Gq

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal