Ambulatoriul tecucean, fără centrală termică în prag de iarnă

Noi 22nd, 2012 in sectiunea Local, Ultimele stiri.

Sezonul rece aduce cu sine temperaturi tot mai scăzute, iar Ambulatoriul de specialitate din cadrul Spitalului municipal „Anton Cincu” Tecuci exact în acest moment cheie a rămas fără încălzire centrală. Situaţia este destul de delicată, având în vedere faptul că în acest spaţiu sunt cabinete medicale unde sunt acordate consultaţii, pacienţii fiind nevoiţi să se dezbrace de hainele groase pentru a fi consultaţi. Pentru a se crea un mediu mai uman, cabinetele medicale sunt încălzite cu diverse surse de încălzire, marea majoritate a acestora fiind mari consumatoare de energie electrică. În aceste condiţii, cheltuielile cu încălzirea sunt destul de mari, iar pacienţii ce aşteaptă pe holuri pentru a intra la consultaţii riscă să plece şi cu o răceală pe lângă afecţiunea cu care au venit la medic.

Cu toate acestea, nu au fost făcute demersuri pentru rezolvarea problemei, medicii preferând să aştepte în frig şi să se plângă de acesta, doar-doar va veni cineva să repare centrala termică sau să o înlocuiască.

„Centrala termică a Policlinicii este defectă, însă până la această dată nu au fost făcute niciun fel de demersuri, nici măcar o solicitare scrisă pentru rezolvarea problemei, având în vedere că iarna bate la uşă. În momentul în care am fost la Policlinică mi s-a adus la cunoştinţă situaţia, am făcut demersurile necesare către Consiliul Judeţului, jumătate din clădire fiind în administrarea Consiliului Judeţului, şi am speranţe că până săptămâna viitoare vom avea centrală nouă. Am solicitat suma de 85.000 lei, preţul centralei şi al manoperei, iar acum aşteptăm să vedem cât din această sumă ni se va aproba. Sperăm să obţinem întreaga sumă pentru a putea achiziţiona centrala nouă şi a crea astfel condiţii optime de desfăşurare a activităţii”, a precizat Teodor Negru, directorul Spitalului municipal „Anton Cincu” Tecuci.

[adrotate banner=”2″]

Sursa: http://bit.ly/QwngUT

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal