Apel al prefectului la solidaritate cu sinistraţii din sud-vestul ţării

Aug 1st, 2014 in sectiunea Ultimele stiri.

Prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol, face un apel către toţi gălăţenii la solidaritate cu sinistraţii din judeţele afectate de inundaţiile din ultimele zile, din sud-vestul ţării. „Este deosebit de important să ştii că nu eşti singur şi că ai sprijinul semenilor în astfel de nenorociri, iar gălăţenii cu siguranţă nu au uitat că întreaga ţară le-a fost alături în grelele încercări din 2005, 2007 sau 2013, când apele au lăsat mii de oameni fără agoniseala de-o viaţă. Îi rog deci pe toţi gălăţenii să ni se alăture în demersul pe care l-am iniţiat, în acest gest de omenie şi solidaritate,” spune prefectul judeţului Galaţi, Dorin Otrocol.

  În acest sens, Instituţia Prefectului – judeţul Galaţi, în colaborare cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Galaţi şi Crucea Roşie – Filiala Galaţi organizează o acţiune de strângere de alimente, apă şi bunuri de strictă necesitate pentru cei care au nevoie urgentă de sprijin.

         Astfel, se colectează următoarele:

–         apă îmbuteliată

–         alimente neperisabile (făină, ulei, mălai, zahăr, orez etc)

–         cazarmament nou (saltele, pături, perne, lenjerii etc)

–         îmbrăcăminte nouă

–         încălţăminte nouă

–         electrocasnice noi

         Punctul de colectare funcţionează (începând din 4 august), la sediul Serviciului de Protecţie Civilă al I.S.U., din strada Eroilor, nr. 20bis (vizavi de Consiliul Judeţului), de luni până vineri, între orele 8.00-16.00.

         De asemenea, Crucea Roşie are deschise trei puncte de colectare de alimente neperisabile, în cadrul proiectului Banca de alimente, în magazinele Carrefour, Metro şi XXL.

         Donaţii în bani (lei) se pot face în contul special deschis de Crucea Roşie,  RO 07 RBCB 0141 0328 6783 0019, la Banca Comercială Română

Lasa un raspuns

 

Copyright © 2012 Ziarul Semnal